Nema čega nema

Oduzeta roba vrijedna 119.000 KM

Vijesti / Crna Kronika | 11. 04. 2022. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Oduzeta roba vrijedna 119.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje na putnoj komunikaciji Orašje- Srebrenik (Tržnica Arizona), kao i na graničnim prijelazima Rača, Orašje, Karakaj kao i carinskoj ispostavi Doboj i Bijeljina oduzeli su raznu robu u iznosu od 119.000 KM.

Na osnovu operativnih saznanja ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, Odsjek za provedbu propisa RC Tuzla, izvršili su provjeru prometa porijekla roba na putnoj komunikaciji Orašje-Srebrenik (Tržnica Arizona).

Tom prilikom kod jedne osobe pronađena veća količina robe, 1734 komada odjeće (majice, jakne) i 14 pari obuće stranog porijekla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Provodeći Operativni plan rada i usmjeravajući se na rizične lokacije, granične prijelaze i carinske ispostave, ovlaštene službene osobe Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla na nekoliko rizičnih lokacija oduzeli su raznu robu.

Tako su prilikom obavljanja aktivnosti otkrili su šest nepravilnosti  na graničnim prijelazima Rača, Orašje, Karakaj i carinskoj ispostavi Doboj i Bijeljina.

Tom prilikom je pronađena veća količina neprijavljene i skrivene robe u različitim bunkerima (markirane tenisice, motor za čamac, aparati za varenje), kao i robe za koju trebaju posebne dozvole i odobrenja. Tijejkom poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema (CT-30) kao i vozila donirana od strane Američke ambasade putem programa EXBS.

Kopirati
Drag cursor here to close