Tužiteljstvo BiH

Hercegovka švercala duhan brzom poštom pa 'zaradila' optužnicu

Duhan bez odgovarajuće dokumentacije i plaćenih akciznih dadžbina, u vrijednosti od oko 16.700 KM, otkriven je i oduzet na području Mostara.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 10. 2021. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Optužena Milojević Bojana (1984.) iz Ljubinja, tereti se da je  stavila u nezakonit promet više od 100 kg duhana, bez odgovarajućih akciznih markica Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ona se tereti da je, tijekom 2020. godine, u namjeri izbjegavanja plaćanja akciznih dadžbina definiranih u odredbama Zakona o akcizama Bosne i Hercegovine, a u namjeri da ostvari nezakonitu imovinsku korist upakirala veliku količinu duhana (oko 105 kg) te putem brze pošte poslala kupcu na području Goražda.

Duhan bez odgovarajuće dokumentacije i plaćenih akciznih dadžbina, u vrijednosti od oko 16.700 KM, otkriven je i oduzet na području Mostara, prilikom kontrole teretnog vozila brze pošte,od strane ovlaštenih osoba Uprave za neizravno/indirektno oporezivanje (UINO BiH).

Optužena se tereti da je nezakonito stavljala u promet, proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, čime je ostvarila nezakonitu imovinsku korist te nanijela štetu budžetu BiH, kao i građanima, plasmanom duhanskih proizvoda koji nisu prošli propisani standard kontrole kvaliteta i ispravnosti.

Optužnica Tužiteljstva BiH tereti optuženu za kazneno djelo-Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda iz članka 210a. stavak 1. Kaznenog  zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close