Optužen i otac

Novorođenče palo na pod: Ginekolog i medicinska sestra optuženi za primanje mita

Tužiteljstvo i oca Danijela Vesića tereti za krivično djelo davanje mita.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 07. 2023. u 18:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republičko tužiteljstvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv specijaliste ginekologije i akušerstva dr. Vladimira Čančara i medicinske sestre Gordane Sokolović, zaposlenih u Univerzitetskoj bolnici Foča kojom se terete da su primili mito kako bi 19. kolovoza 2022. porodili J.V..

Nakon poroda, beba im je pala na pod i zadobila teške ozljede glave.

Tužiteljstvo i oca Danijela Vesića tereti za krivično djelo davanje mita. Izvor blizak slučaju rekao je da je su, poslije drame koju je obitelj Vesić prošla s oporavkom djeteta, u tužiteljstvu smatrali da i otac mora snositi odgovornost, jer je prije poroda Čančara i Sokolovićevu "počastio" sa 500 KM. Optužnicu je potvrdio Okružni sud u Banja Luci.

"Čančaru je na teret stavljeno da je 18. kolovoza 2022. primio mito od 400 KM, a Sokolovićeva u iznosu od 100 KM kako bi carskim rezom porodili Jovanu Vesić. Istom optužnicom Jovanin suprug Danijel je optužen za davanje mita od 500 KM", otkrio je izvor blizak slučaju.

Dan nakon što su uzeli novac da porod prođe u najboljem redu, Vesić je rodila djevojčicu koja je medicinskom osoblju ispala na pod.

Beba je zadobila ozljede glave, odnosno obostranu frakturu lobanje i hematom. U

kazana joj je pomoć, ali se njezino zdravstveno stanje ubrzo pogoršalo zbog čega je upućena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je hitno operirana. U optužnici protiv Čančara i Sokolovićeve navodi se da su oboje pokušali vratiti novac, prenosi Una TV.

Kopirati
Drag cursor here to close