Razriješen slučaj koji je zgrozio Hrvatsku?

28-godišnjakinja osumnjičena za ostavljanje novorođenčeta u snijegu

Provedenim izvidima i dokaznim radnjama utvrđeno je kako je osumnjičena 28-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo "Povreda mira pokojnika" iz čl. 332. st.2. Kaznenog zakona.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 04. 2023. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krapinsko-zagorska policija rasplela je detalje užasa u selu Hlevnica. Krajem siječnja mještani su pronašli mrtvu bebu odbačenu uz cestu u snijegu. 

Policija je obznanila kako su službenici Policijske uprave Krapinsko-zagorske u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, dovršili složeno i opsežno kriminalističko istraživanje povodom pronalaska mrtvog tijela novorođenčeta u mjestu Hlevnica, općina Đurmanec, koje je pronađeno 29. siječnja 2023. godine.

Provedenim izvidima i dokaznim radnjama utvrđeno je kako je osumnjičena 28-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo "Povreda mira pokojnika" iz čl. 332. st.2. Kaznenog zakona.

Protiv osumnjičene 28-godišnjakinje podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru, redovnim putem. Imajući u vidu zaštitu i dobrobit obitelji, nisu u mogućnosti iznositi više detalja provedenih izvida i kriminalističkog istraživanja.

Podsjećamo, početkom godine tijelo novorođenčeta pronađeno je u Hlevnici na području općine Đurmanec u Zagorju. U blizini je pronađena i dječja deka.

Nakon što je tijelo odneseno na obdukciju, policija se raspitivala o trudnicama koje su možda uočene u mjestu te je također napravljena provjera na tom području kako bi se utvrdilo koje su žene imale kontroliranu trudnoću.

"Novorođenče je bilo položeno na snijegu. Tražili su se tragovi koji bi mogli dati neke odgovore - je li možda netko donio bebu iz smjera šume ili je dovezena automobilom. Mještani su u šoku, ne pamte ovakvu tragediju", izvijestio je krajem siječnja o cijelom stravičnom slučaju reporter Dnevnika Nove TV

Kopirati
Drag cursor here to close