Gospodarski kriminal

Nezakonitom eksploatacijom šljunka zaradio više od dva milijuna KM

Tereti se da je počinio kaznena djela zloupotrebe ovlaštenja u gospodarstvu, protuzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od općeg značaja i krivotvorenje ili uništavanje službene isprave, priopćeno je iz MUP-a RS-a.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 05. 2019. u 16:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija RS-a dostavila je Okružnom javnom tužiteljstvu Doboj izvještaj protiv osobe inicijala M.N. (1943.) iz Doboja, zbog sumnje da je svom poduzeću pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu višem od dva milijuna KM.

Neslužbeno, u pitanju je Milan Ninković i poduzeće "Dijamant".

Tereti se da je počinio kaznena djela zloupotrebe ovlaštenja u gospodarstvu, protuzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od općeg značaja i krivotvorenje ili uništavanje službene isprave, priopćeno je iz MUP-a Republike Srpske.

Prijavljeni se sumnjiči da je kao osnivač i direktor gospodarskog društva iz Doboja, u namjeri prikrivanja nezakonite eksploatacije mineralnih sirovina, svojim potpisom i pečatom firme, ovjerio ugovor o poslovnoj suradnji s neistinitim sadržajem, te navedeni krivotvoreni ugovor predočavao nadležnim inspekcijskim organima prilikom inspekcijskog nadzora.

Također, na osnovu tog ugovora, od siječnja 2014. do prosinca 2018., kršeći odredbe Zakona o vodama RS, organizirao je, vodio i nadziralo iskop i dislokaciju mineralne sirovine - riječnog šljunka, a zatim u ime i za račun navedenog gospodarskog društva iz Doboja, izvršio dalju prodaju šljunka drugim gospodarskim društvima, za što su ispostavljane fakture i izvršena naplata, priopćeno je iz entitetske policije.

Kopirati
Drag cursor here to close