Oružje, mobiteli, alati

Četvorica 'odradila' 52 kaznena djela: Šteta od 200 tisuća KM

Navedene osobe će, nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenim kaznenim djelima biti predate Županijskom tužiteljstvu Tuzlanske županije.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 12. 2018. u 00:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Federacije BiH uhićene su četiri osobe osumnjičene da su izvršile 52 kaznena djela oštećenja ili krađe, čime su Rudniku 'Dubrave' i poduzeću 'Elektroprenos BiH' pričinile štetu od oko 200.000 KM, a sebi pribavile protupravnu imovinsku korist od oko 150.000 KM.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Tuzlanske županije priopćeno je da su uhićene osobe čiji su inicijali B.A. (32), S.E. (39), S.E. (29) i B.A. (39), piše Srna.

U pretresu osam lokacija obiteljskih kuća, dvorišta, pomoćnih objekata i vozila koja koriste ove i osobe Z.N. (42), Č.E. (22) i V.A. (32) na području Živinica, Lukavca, Banovića i Tuzle, pronađeno je 68.000 KM, manja količina opojne droge, plinski pištolj sa streljivom, mobilni aparati, predmeti koji potiču iz izvršenih kaznenih djela, kao i alati koji su korišteni prilikom izvršenja kaznenih djela.

Uhićeni su osumnjičeni da su izvršili kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela. Pretresi su izvršeni po nalogu općinskih sudova Živinice, Lukavac, Banovići i Tuzla. Uhićeni su osumnjičeni da su od rujna 2017. do prosinca 2018. godine na štetu Rudnika 'Dubrave' kontinuirano vršili krađu visokonaponskih kablova i elektroinstalacija, čime je u nekoliko navrata prekidan rad u Rudniku.

Osumnjičeni su i da su u dva navrata izvršili demontiranje transformatora, čiji je vlasnik 'Elektroprenos BiH', čime su Rudniku i 'Elektroprenosu' pričinili štetu od oko 220.000 KM, a za sebe pribavili protupravnu imovinsku korist od 150.000 KM.

Navedene osobe će, nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenim kaznenim djelima biti predate Županijskom tužiteljstvu Tuzlanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close