Županijski sud u Širokom Brijegu

Negirao da je oštetio tvrtku iz Posušja za više od 70.000 KM

Županijsko tužiteljstvo ŽZH od suda je zatražilo da se od optuženika oduzme imovinska korist pribavljena kaznenim djelom
Vijesti / Crna Kronika | 19. 01. 2018. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 17. siječnja 2018. godine, u Županijskom sudu u Širokom Brijegu održano je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženika Josipa Širića (36) iz Posušja.

S obzirom da je optuženi izjavio da nije kriv predmet je upućen drugom sucu istog suda koji je već sutradan zakazao glavnu raspravu za 6. veljače 2018. godine.

''Optužnicom Županijskog tužiteljstva ŽZH optuženi se tereti da je kao uposlenik poduzeća 'L…' Posušje, radio u stanici za tehnički pregled vozila. Točnije njegov posao se ogledao u naplati pruženih usluga obavljenog tehničkog pregleda vozila. U vremenskom razdoblju od 2013. do 2015. godine, izdavao je fiskalne račune koje bi nakon toga stornirao, a novac od storniranih računa zadržavao za sebe. U navedenom razdoblju tim radnjama pribavio je sebi protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 73.714,82 KM'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH od suda je zatražilo da se od optuženika oduzme imovinska korist pribavljena kaznenim djelom i da mu se izreke sigurnosna mjera zabrane obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti.

 ''Za predmetno kazneno djelo propisana je kazna zatvora u trajanju od najmanje tri godine zatvora, jer pribavljena imovinska korist prelazi iznos od 50.000 KM'', pojašnjava Aničić.

Kopirati
Drag cursor here to close