Tužiteljstvo ŽZH

Posušak će se izjasniti je li oštetio poduzeće za više od 70.000 KM

Optuženom je stavljeno na teret da novac koji mu je predan u obavljanju poslova nije predao u blagajnu poduzeća već ga je zadržao za sebe
Vijesti / Crna Kronika | 27. 12. 2017. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu zakazano je ročište radi izjašnjenja o krivnji Josipa Širića (36). Ročište je zakazano za 17. siječanj 2018. godine, potvrđeno nam je iz Tužiteljstva.

Optuženi Josip Širić je putem svoga branitelja podnio prethodne prigovore na optužnicu, ali su isti odbijeni kao neutemeljeni. Nakon toga zakazano je ročište radi izjašnjenja o krivnji.

''Naime, optužnicom Županijskog tužiteljstva ŽZH Josip Širić se tereti da je novac koji mu je predan u obavljanju poslova zadržao za sebe. Dakle, da je u vremenskom razdoblju od 2013. do 2015. godine za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 73.714,82 KM. Optuženi je kao uposlenik uposlenik poduzeća 'L…' d.o.o. Posušje, radio u stanici za tehnički pregled vozila i bio zadužen za poslove naplate pruženih usluga obavljenog tehničkog pregleda. Radeći na tom mjestu izdavao je fiskalne račune koje je nakon toga stonirao, a novac od stoniranih računa zadržavao za sebe'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

Od suda je zatraženo da od optuženika oduzme imovinsku korist pribavljenu kaznenim djelom, te da mu izrekne sigurnosnu mjeru zabrane obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti u vremenskom trajanju po određenju suda.

''Za predmetno kazneno djelo propisana je kazna zatvora u trajanju od najmanje tri godine zatvora, jer pribavljena imovinska korist prelazi 50.000 KM'', dodao je Aničić.

Kopirati
Drag cursor here to close