"Je limoguće da su naše srpske žrtve javna uvreda?"

Načelnik Bratunca osumnjičen za postavljanje fotografija ubijene djece i vojnika na putu za Potočare

On je osumnjičen za postavljanje fotografija ubijene djece i vojnika Vojske RS na putu Bratunac-Potočari pred 11. srpanj.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 07. 2022. u 16:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Bratunca, Srđan Rankić na Facebooku je objavio da mu je na adresu stigla prijava iz Tužiteljstva Republike Srpske te da je osumnjičen za počinjeno krivično djelo "Javno izazivanje i poticanje nasilja i mržnje".

On je osumnjičen za postavljanje fotografija ubijene djece i vojnika Vojske RS na putu Bratunac-Potočari pred 11. srpanj, prenosi "Avaz". 

"Podsjećam da je za vrijeme rata u Srednju Podrinju i Birču ubijeno 3.267 Srba i za te zločine do danas nitko nije odgovarao. Ove godine je 2. srpnja u Bratuncu obilježeno 30 godina od stradanja srpskog naroda i kao predsjednik Organizacijskog odbora za obilježavanje stradanja Srba uputio sam pozive svim relevantnim domaćim i međunarodnim predstavnicima vlasti i veleposlanstvima stranih zemalja u BiH, da bi prisustvovali komemoraciji", naveo je između ostalog, Rankić.

Dodao je da ga vrijeđa, kao čovjeka i člana obitelji koja je u proteklom ratu izgubila 86 rođaka, činjenica da ga Tužiteljstvo Republike Srpske tereti za "Javno poticanje i poticanje na nasilje i mržnju".

"Stalno čitam ovu optužnicu i postavljam sebi ista pitanja: Kako je moguće da me institucije Republike Srpske optužuju za ovo? Je limoguće da su naše srpske žrtve javna uvreda i za koga? Jesu li njihovi nevino dati životi čin mržnje prema bilo kome? A prema kome", naveo je Rankić.

Kopirati
Drag cursor here to close