Novi zločin

Živinice - Muškarac ubio ženu, pa počinio samoubojstvo

Muškarac inicijala M. A. pucao je iz vatrenog oružja na ženu inicijala Č.T., koja je preminula, a nakon toga je počinio samoubojstvo.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 08. 2023. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U naselju Podgajevi kod Živinica preminule su dvije osobe.  Muškarac inicijala M. A. pucao je iz vatrenog oružja na ženu inicijala Č.T., koja je preminula, a nakon toga je počinio samoubojstvo. Ovi kobni događaji su se dogodili sinoć oko 21 sat.

Istraga

Kantonalno tužiteljstvo Tuzlanskog kantona i službenici Uprave policije MUP-a TK provode istražne radnje nakon krvoprolića koje se dogodilo u nedjelju oko 21 sat u Podgajevima kod Živinica.

''Oko 21.10 službenik Policijske stanice Živinice zaprimio je prijavu da se iz jedne obiteljske kuće u Podgajevima čuje pucnjava. Na mjesto događaja je izašla patrola PS Živinice i ekipa Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice. Po dolasku na mjesto događaja u kući vlasništva osobe inicijala T.Č. pronađena su dva beživotna tijela, odnosno tijelo ženske osobe inicijala T.Č. (rođena 1971. godine) i muške osobe inicijala M.A. (rođenog 1965. godine). Ozljede koje su konstatirane nastale su usljed upotrebe vatrenog oružja’’, potvrđeno je za Fenu u Upravi policije MUP-a TK.

O događaju je upoznat dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva TK, koji je izašao na mjesto događaja, a očevid su izvršili istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i OKP PU Živinice.

Ubojstvo i samoubojstvo

U ovoj fazi istrage, navode u Upravi policije MUP-a TK, najvjerovatnije se radi o ubojstvu i samoubojstvu, te se istraga u ovom predmetu i dalje nastavlja pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona.

Podsjećamo, BiH je prije desetak dana šokirao zločin kada je Nermin Sulejmanović ubio tri osobe. Ubojstvo nevjenčane supruge Nizame Hećimović prenosio je uživo na Instagramu. Svoj 'pohod' je nastavio na ulicama Gradačca, gdje je ubio oca i sina Džengiza i Denisa Ondera, a ranio Harisu Onder.

Sulejmanović je ranio i policajca Huseina Kotorića i to ispred policijske stanice u Gradačcu, kao i građanina Nedima Pamukovića.

Kopirati
Drag cursor here to close