Ubojstvo u Herceg Novom

Mostarac osumnjičen za suučesništvo u ubojstvu člana kavačkog klana

Vijesti / Crna Kronika | 25. 07. 2023. u 17:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Glas Srpske / Mjesto zločina

Uprava policije Crne Gore priopćila je danas da je na teritoriji BiH uhićen I. G. (41) iz Mostara, po potjernici Interpola, zbog sumnje da je počnio krivično djelo pomaganja u ubojstvu.

Član kriminalne organizacije?

Portal podgoričkog Dana saznaje kako se uhićeni I.G., kojeg, kako navode, terete za pomaganje u teškom ubojstvu Šćepana Roganovića, prenosi Tanjug. 

Mostarca su u ponedjeljak uhitili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, a osumnjičen je da je 2019. godine postao član kriminalne organizacije koja je za cilj imala izvršenje ubojstva Roganovića.

"I.G. je lišen slobode nakon intenzivne suradnje timova za ciljano traganje SIPA i Uprave policije Crne Gore. Slijedi daljnja komunikacija pravosudnih organa BiH i Crne Gore", navode iz Uprave policije.

Novljanin Šćepan Roganović (37) ubijen u veljači 2020. godine u Herceg Novom, a njegovi otac i brat su ranije bili mete napada u obračunu koji crnogorski mediji nazivaju ratom škaljarskog i kavačkog klana koji je odnio oko 40 žrtava.

Na stepenicama kod Kanli kule u Šćepana Roganovića sasuto je pet hitaca.

U bijegu

Šćepan Roganović bio je stariji je sin Nika Roganovića, koji je ubijen 26. srpnja 2017. godine ispred svog stana u Herceg Novom i brat Duška Roganovića koji je 25. travnja 2017. u eksploziji ostao bez nogu.

Šef škaljarskog klana Igor Vukotić (42) i još četvorica pripadnika te kriminalne grupe osumnjičeni su u lipnju ove godine za ubistvo Šćepana Roganovića.

Vukotić je u bijegu, a policija je zbog stvaranja kriminalne organizacije uhitila Novljanina Marka Radovića (29), Slavka Radulovića (42) i Miloša Gvozdenovića (35) i kao petog osumnjičenog označila Cetinjanina Iliju Milanovića (37), koji je od ranije u zatvoru.

Terete ih da su, sa ranije uhićenim pripadnicima škaljarskog klana, stvorili kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj likvidaciju Roganovića.

Za ubojstvo Roganovića ranije su optuženi Dino Ibrahimović, Krsto Vujić, Mili Bajramović, Miloš Komar i Igor Glavaš. Direktnim izvršiteljem označen je Bajramović. On je u bijegu, kao i Vujić, optuženi organizator te kriminalne grupe.

Kopirati
Drag cursor here to close