Ranije osuđivan

Mostarcu mjesec dana pritvora: Prijetio da će pobiti ukućane

Osumnjičeni Gordan M. je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog istih kaznenih djela izdržavao je i kaznu zatvora u KPZ Mostar.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 07. 2023. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 25. srpnja 2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec, prema osumnjičenom Gordanu M. (1970.), iz Krivodola Grad Mostar.

U alkoholoziranom stanju 

On je osumnjičen da je u stjecaju počinio kaznena djela Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183 st.2. u vezi sa st.1. KZ FBIH i Nasilje u obitelji iz čl.222. st.2. u vezi sa st.1. KZ F BiH.

"Osumnjičenom Gordanu M. se stavlja na teret da je dana 22.07.2023. godine, oko 18:00 sati, u obiteljskoj kući na adresi Krivodol b.b., Mostar u alkoholiziranom stanju došao u kuću i u dnevnom boravku zatekao ukućane s kojima živi u zajedničkom kućanstvu i to brata D.M., nevjestu D.M. i njihovih dvoje malodobne djece, pa je bez bilo kakvog povoda počeo galamiti, prijeteći da će ih sve pobiti.

U jednom trenutku prišao je i zamahnuo rukom u pravcu oštećene D. M., ali ju nije udario, nakon čega se obraćao malodobnim oštećenima, govoreći im da ne smiju zvati policiju, na što ga je D.M. opomenula da ne smije galamiti na djecu, nakon čega je osumnjičeni otišao u svoju sobu i rekao kako će svoju sobu zapaliti, da nitko u njoj neće moći živjeti, pa je nastavio sa galamom i prijetnjom prema ukućanima da ne smiju zvati policiju jer će ih u suprotnom sve pobiti.

Nakon što je policija stigla na lice mjesta osumnjičeni je dok ga je policija odvodila i dalje upućivao prijetnje govoreći im da će ih sve pobiti kad se vrati i da nitko neće ostati živ, što je kod ukućana izazvalo strah i uznemirenje", priopćeno je iz Tužiteljstva HNŽ-a.

Povratnik 

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Gordanu M. iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna.

Osumnjičeni Gordan M. je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog istih kaznenih djela izdržavao je i kaznu zatvora u KPZ Mostar.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji sa MUP-om HNŽ nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.

Kopirati
Drag cursor here to close