Mravocid u kavu

Banjalučanka osumjičena za pokušaj ubojstva kolegice: "Prolazim pakao"

"Danas stojim ovdje bez imena i bez ugleda i jako se stidim, a nikada mi nije bilo ni u primisli da zdravstveno naudim, a ne da ubijem kolegicu Slađanu Tanasić", rekla je kroz plač optužena.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 07. 2023. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nina Ninković (58) iz Banja Luke, koju terete da je u prostorijama Republičkog pedagoškog zavoda pokušala ubiti radnu kolegicu Slađanu Tanasić tako što joj je u šolju s kavom nasula sredstvo koje može prouzrokovati smrt, rasplakala se na kraju suđenja u sudnici banjalučkog Okružnog suda, a koji je izricanje presude zakazao za četvrtak.

Optužnica 

"Danas stojim ovdje bez imena i bez ugleda i jako se stidim, a nikada mi nije bilo ni u primisli da zdravstveno naudim, a ne da ubijem kolegicu Slađanu Tanasić", rekla je kroz plač u završnoj riječi Ninkovićeva, koju terete za pokušaj ubojstva Tanasić, odnosno da joj je u kavu sipala natrijum-hipohlorit i mravocid.

Dodala je da ni na sekund nije imala želju ubiti Tanasić te da nema za to ni razloga.

"Ovo kroz što prolazim je pakao, a od toga je strašnije što netko misli da sam pokušala da ubijem drugo ljudsko biće, kolegicu", rekla je Ninkovićeva.

S druge strane, tužitelj Borislav Čekić tvrdi da je dokazao optužnicu te je zatražio od suda da Ninkovićevu osudi za pokušaj ubojstva, pišu Nezavisne

"Namjera da je ubije vidi se iz činjenice da je u više navrata sipala otrovnu supstancu", rekao je Čekić i dodao da optužena nije stručnjak i nije mogla znati da mravocid nije pogodno sredstvo za ubojstvo.

Pet grama 

Obrana optužene traži oslobađajuću presudu jer, kako tvrde, optužbe nisu dokazane. Odvjetnik Branko Gudalo je rekao da je optužnica nejasna, konfuzna i nedorečena. Odvjetnik Aleksandar Jokić tvrdi da u ovom slučaju tužiteljtsvo ničim nije dokazalo umišljaj optužene da počini krivično djelo za koje je optužena.

"Vještaci su dokazali da je potrebno šest kilograma mravocida da se pojede odjednom da bi netko umro", kazao je Jokić.

Istaknuo je da, ako Sud smatra da se ipak radi o pokušaju ubojstva, onda je riječ o nepodobnom pokušaju, za što je predviđena i oslobađajuća presuda.

"Govori se da je u kavu stavljeno nešto manje od pet grama mravocida, a vještaci su utvrdili da je potrebno 1.200 kesica da netko umre. Znači, potrebno je da netko popije 1.200 kava, pa umro bi od kave kod stote šolje, a ne od mravocida", naveo je Jokić.

Prije iznošenja završnih riječi saslušani su svjedoci obrane Drago Branković i Vesna Vučenović, koji su istakli da je optužena bila korektna i profesionalna u poslu te da nisu čuli da se i s kim sukobila.

Kopirati
Drag cursor here to close