Međunarodno navođenje na prostituciju

Prostitucija u Mostaru - Osumnjičene Ukrajinke puštene na slobodu

U optužnici se navodi da su optužene, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, vrbovale strane državljanke, uglavnom s područja Ukrajine i Rusije, te ih dovodile u BiH
Vijesti / Crna Kronika | 28. 07. 2021. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vanpretresno vijeće Suda BiH je donijelo rješenje kojim se, kao neosnovan, odbija prijedlog Tužiteljstva BiH za produženje pritvora dvjema Ukrajinkama, Asmik Zhdanova zvanoj Asja (60) i Nataliji Nachinkin (32).

One su se, inače, nalazile u pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar još od 26. siječnja, a zbog osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo međunarodno navođenje na prostituciju, prenosi Avaz.

Na ročištu od 26. srpnja, Tužiteljstvo je tražilo produženje pritvora za osumnjičene, a obrana je predložila ukidanje jer nisu postojali zakonski razlozi za to, potvrdila je odvjetnica Nada Dalipagić, braniteljica Zhdanove.

Inače, Tužiteljstvo BiH je 23. srpnja podiglo optužnicu protiv njih, a terete da su od početka 2019. godine, pa sve do 26. siječnja ove godine, na području Mostara i Banje Luke, djelujući zajedno i u međusobnom dogovoru, organizirali grupu ljudi radi vršenja kaznenih djela međunarodnog navođenja na prostituciju i međunarodne trgovine ljudima.

U optužnici se navodi da su optužene, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, vrbovale strane državljanke, uglavnom s područja Ukrajine i Rusije, te ih dovodile u BiH, pronalazili smještaj i iskorištavali radi pružanja seksualnih usluga za novac, što je kod nekih od žrtava, dovelo do teških posljedica po tjelesno i duševno zdravlje.

Kopirati
Drag cursor here to close