Akcija Hum

Mostar: Uhićen još jedan član Đugumove skupine

Skupina je u određenom vremenskom periodu izvršila pokušaj ubojstva, te oštećenje tuđe stvari kao i izazivanje opće opasnosti
Vijesti / Crna Kronika | 17. 01. 2023. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije u utorak su, pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a nastavljajući operativno – taktičku akciju „Hum“  lišili slobode osobu inicijala A.F. (1991.) nastanjenog u Mostaru dokumentirajući krivično djelo „Organizirani kriminal“ u vezi s krivičnim djelom ubistvo u pokušaju, te krivičnim djelima „Izazivanje opće opasnosti“, „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“, „Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje“, Krivičnog zakona Federacije BiH.

Kako je objavio FUP, ranijom istragom zadokumentirana je organizirana kriminalna grupa na čelu s osobom inicijala S.Đ. koja se dovodi u vezu s izvršenjem naprijed navedenih krivičnih djela, na način da je ista s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi i drugih oblika koristi u određenom vremenskom periodu izvršila pokušaj ubojstva, te oštećenje tuđe stvari kao i izazivanje opće opasnosti koristeći improvizirane eksplozivne naprave.

''Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predana u dalju nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu'', navedeno je iz FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close