Imena

Evo tko je sve uhićen u akciji FUP-a u Hercegovini

Osumnjičeni se terete za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa iznudom, izazivanjem opće opasnosti te neovlašten promet oružjem.
Vijesti / Flash | 22. 09. 2022. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru velike akcije koju od jutros provode pripadnici Federalne uprave policije (FUP) pod nadzorom Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona uhićen je Sado Đugum.

Kako Avaz piše, Đugum je uhićen jučer na području Livna a slobode je lišen i Ismet Vrce zvani Hipa iz naselja Prigrađani kod Mostara.

prema službenom priopćenju, policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona, realizirali operativno taktičku akciju kodnog naziva „Hum“ na području Mostara i Tomislavgrada, a vezano za dokumentiranje krivičnog djela „Organizirani kriminal“ u vezi s krivičnim djelom ubistvo u pokušaju, te krivičnim djelima „Izazivanje opće opasnosti“, „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“, „Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje“, Krivičnog zakona Federacije BiH.

Po naredbi Kantonalnog suda u Mostaru, izvršeno više pretresa na području Mostara i Tomislavgrada, te su tom prilikom slobode lišeni S.Đ. (1978) iz Tomislavgrada i I.V. (1960) iz Mostara, dok su lica A.F (1991) i A.Š. (1987) iz Mostara ispitana, a koja se nalaze na izdržavanju kazne po drugom osnovu.

Ovom istragom otkrivena je organizirana kriminalna grupa čelu s osobom inicijala S.Đ koja se dovodi u vezu s izvršenjem naprijed navedenih krivičnih djela, na način da je ista s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi i drugih oblika koristi u određenom vremenskom periodu izvršila pokušaj ubojstva, te oštećenje tuđe stvari kao i izazivanje opće opasnosti koristeći improvizirane eksplozivne naprave.

Prilikom pretresa pokretne i nepokretne imovine koju koriste osumnjičene osobe pronađeno je oružje, praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem spomenutih krivičnih djela, objavio je FUP.

Kopirati
Drag cursor here to close