Duž ulice

Mostar: 'Stradali' parking aparati

Iz JP Mostar Parking ranije su najavili kako će se "kazniti osobe koje budu šarale, lijepile plakate ili na bilo koji drugi način oštećivale naplatne aparate".
Vijesti / Crna Kronika | 10. 02. 2022. u 12:40 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepoznata osoba pokušala je uništiti parking aparate u Ulici maršala Tita u Mostaru.

'Stradali' su aparati duž ulice, a nepoznati počinitelj pokušao je pur pjenom zatvoriti otvore za plaćanje i preuzimanje računa na aparatima.

Iz JP Mostar Parking ranije su najavili kako će se "kazniti osobe koje budu šarale, lijepile plakate ili na bilo koji drugi način oštećivale naplatne aparate".

Foto: D.K./ Bljesak.info / Mostar: Pur pjenom pokušali uništiti parking aparate 

Naime, iz JP Mostar Parking za Bljesak.info je rečeno kako uništavanje parking aparata nije u njihovoj nadležnosti dok su iz MUP-a HNŽ-a potvrdili kako je uništavanje javne imovine 'njihov problem' te reagiraju po prijavi građana.

Kazne za uništavanje zajedničkih materijalnih dobara prema Zakonu o javnom redu i miru HNŽ-a je od 200 do 500 KM.

Nezadovoljstvo građana naplatom parkinga iz dana u dan sve više raste, a u srijedu je izbio i prvi "sukob" građana i policije povezane s naplaćivanjem kazni u Ulici Brune Bušića.

Problem je kvartovski parking, a nadležni "prebacuju odgovornost" jedni s drugih. Tako su iz JP Mostar Parking ranije kazali kako je kvartovski parking u nadležnosti policije i MUP-a HNŽ-a, no danas je u redakciju portala Bljesak.info stigao dopis koji poriče te navode.

''Nisu točni navodi da je kvartovski parking u nadležnosti policije Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a. Također, nisu točni navodi da će pripadnici policije raditi u koordinaciji s kontrolorima 'Mo Parkinga'. Isključiva nadležnost policije propisana je Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH te ostalim propisima koje provodi'', navedeno je za Bljesak.info iz MUP-a HNŽ-a nakon što su se građani pobunili zbog ''iznenadnih'' kazni u kvartu gdje je i sjedište MUP-a.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Mostar: Pur pjenom pokušali uništiti parking aparate 

Ipak informacije koje stižu u javnost i više su nego zbunjujuće.

Podsjetimo, još u ponedjeljak sastalo je se čelništvo Grada i javnog poduzeća zaduženog za parking u Mostaru s MUP-om i mostarskom policijom te je priopćeno ''kako je važno zajedničko djelovanje u cilju ukupne uređenosti mirujućeg prometa u Gradu Mostaru i očuvanju zelenih površina, odnosno njihove zaštite od nepropisnog parkiranja''.

''Ministar Bevanda i načelnik Jelonjić obećali su sa svoje strane punu podršku sustavnom uređenju mirujućeg prometa", priopćio je nakon sastanka Grad Mostar.

Je li se nešto promijenilo javnosti nije poznato. I dok nadležni 'prebacuju lopticu' građani su ponovno 'na čekanju' novih informacija i odluka te nekog novog internog dogovora. 

Kopirati
Drag cursor here to close