Kazni me kazni

''Pale'' i prve kazne za neplaćanje parkinga

Visina kazne iznosi u visini dnevne parking karte, no ukoliko se ta kazna ne plati, slijedi daljnji postupak.
Vijesti / Flash | 07. 02. 2022. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ulici Stjepana Radića zabilježene su i prve kazne za neplaćanje parkinga.

Naime, u ponedjeljak, 7. veljače, kako je i najavljeno, u Mostaru je krenulo naplaćivanje parkinga.

''Od 7. veljače ćemo krenuti s kontrolom parkinga na terenu. Građani će moći vidjeti uniformirane i akreditirane kontrolore koji će obilaziti parkinge, te ih slobodno mogu upitati za bilo koje informacije. Za ostale informacije građani se mogu obratiti u središnjicu društva te na info-telefon 036 55 88 99'', rekao je Ivan Barbarić, direktor Mo-Parkinga.

Kako su naveli, visina kazne iznosi u visini dnevne parking karte, no ukoliko se ta kazna ne plati, slijedi daljnji postupak.

Foto: Bljesak.info / Prve kazne za neplaćanje parkinga u Mostaru

''Svi građani koji ne plate parking 10 min nakon zauzimanja parking mjesta dobiti će dnevnu parking kartu u iznosu od 20 KM za zonu 1, odnosno 15 KM za zonu 2. Ako u roku od 8 dana ne plate dnevnu parking kartu, pokreće se prekršajni nalog u iznosu od 50 KM'', kazali su iz Mo-parkinga.

''Također, kaznit će se osobe koje budu šarali, lijepili plakate ili na bilo koji drugi način oštećivali naplatne aparate. Ukoliko se ne plati kazna, pokreće se kazneni postupak, a svi prekršaji idu u registar kazni, što znači da vozači neće moći registrirati vozila ukoliko ne izmire dugovanja'', zaključili su.

Kopirati
Drag cursor here to close