Međine

Mostar: Ekshumirani posmrtni ostaci pet žrtava proteklog rata

Četiri tijela koja su pronađena su kompletna dok su pronađeni nekompletni posmrtni ostaci pete žrtve.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 05. 2022. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posmrtni ostaci pet žrtava proteklog rata ekshumirani su danas na lokalitetu Međine kod Mostara, obavio je Institut za nestale osobe BiH navodeći kako su četiri tijela koja su pronađena kompletna dok su pronađeni nekompletni posmrtni ostaci pete žrtve.

Kako je navedeno, u ovom slučaju se radi o ekshumaciji koja je na ovom lokalitetu započela prošlog tjedna, kada su ekshumirani su kompletni posmrtni ostaci tri žrtve proteklog rata.

Emza Fazlić, glasnogovornica Instituta, kazala je za Balkansku istraživačku mrežu BiH (BIRN BiH), kako je do sada pronađeno osam žrtava, od čega su tri tijela pronađena ranije, dok je u nastavku ekshumacije pronađeno još najmanje pet žrtava.

Kako je objasnila Fazlić, četiri tijela su pronađena kompletna, dok je jedno tijelo nekompletno.

"Ova ekshumacija je nastavak od prošlog tjedna, kada su pronađeni kompletni posmrtni ostaci najmanje tri žrtve, za koje se pretpostavlja da su na tom području nestale 1994. godine", kaže Fazlić.

Prema njezinim riječima, tijekom ekshumacije pronađena je odjeća i tkanina u kojoj su žrtve bile zamotane.

Posmrtni ostaci će biti upućeni u prostorije gradskog groblja "Sutina" u Mostaru na medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta žrtava putem DNK metode.

Kopirati
Drag cursor here to close