Nakon incidenta

Foto| Istraga tučnjave ispred škole u Mostaru - policija suzila krug

Našem portalu dostavljene su fotografije tučnjave i izgrednika koje istražuje policija, a ministar MUP-a ranije je rekao kako su već suzili krug potencijalnih osumnjičenika.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 03. 2024. u 15:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Već smo suzili krug potencijalnih osumnjičenika tako da će adekvatne mjere i radnje biti provedene'', istaknuo je za medije Marijo Marić, ministar MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, nakon dva jučerašnja incidenta oko Srednje mašinsko-saobraćajne škole i Srednje prometne škola Mostar.

Našem portalu dostavljene su fotografije tučnjave i izgrednika koje istražuje policija.

Foto: Bljesak.info / Fotografije jučerašnje tučnjave ispred škole

Tako je danas održan sastanak kojem su uz dva direktora, Ahmeta Pelku i Zorana Landeku nazočili predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Džafer Alić, županijski ministri unutarnjih poslova i obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Marijo Marić i Adnan Velagić, policijski komesar, Robert Perić te predstavnici Gradske uprave Mostar.

Ministar kaže kako je policija pravovremeno na pozive iz škole.

''Mi smo tu da i došli pokažemo potoporu školi, ovakvi ispadi se često događaju, a ovaj je imao teže posljedice i širi raspon'', kazao je Marić.

Rekao je da policija preventivnim radnjama radi na području HNŽ-a i grada međutim mikrolokalitet je specifičan zbog policiji ranije poznatih skupina. 

''Istraga će utvrditi pobude i motive, ne mora se nužno uzeti u izvjesnost da je škola ciljani predmet napada nego da je koincidiralo'', rekao je Marić, dodajući da policija radi te da su suzili krug oko potencijalnih osumnjičenika tako da će adekvatne mjere i radnje provedene.

Foto: Bljesak.info / Fotografije jučerašnje tučnjave ispred škole

Podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije sinoć je objavilo detaljime u vezi  tučnjave ispred mostarske srednje Srednje mašinsko-prometne škole u Ulici Alekse Šantića.

Kako navode u 9.30 sati Policijska Uprava Mostar zaprimila je prijavu od M.Dž. (1976.) tajnice Srednje mašinsko -prometne škole da je izbila tučnjava većeg broja neidentificiranih muških osoba.

Patrola je zatekla prijaviteljicu koja je izjavila da je izbila tučnjava od strane desetak neidentificiranih muških osoba koji su na sebi imali tamnu garderobu s kapuljačama preko glave i da su se razbježali jedni prema Ulici A. Starćevića, drugi prema jugu ulice A. Šantića.

Isti dan u 12.30 sati Policijskoj postaji Mostar obratio se B.P. vozač Golfa da je došlo do tučnjave ispred Srednje mašinsko -prometne škole u Ulici Alekse Šantića.

Patrola je po prijavi izašla na mjesto događaja i zatekla osobu s vidnim ozljedama, a radi se o H.B. (2002.) koji je izjavio da je s kolegom K.A. prošao s vozilom navedene ulice i vidio dvije muške neidentificirane osobe s dukserima i kapuljačama na sebi s bakljom u ruci koju su pošli da bace prema profesorima i ulaznim vratima škole, na što su ih oni pokušali spriječiti u toj namjeri prilikom čega K.A. zadobiva ozljede u predjelu glave.

Patrola je obavila razgovor s pedagogom škole A.D. koja je izjavila da je vidjela dvije nepoznate muške osobe s bakljom pokušavaju gađati prema školi. 

Kopirati
Drag cursor here to close