Pljačka Saborne crkve

Milivojević: Netko očigledno želi da se Mostar vrati u prošlost

On je istaknuo da službene institucije i nadležni organi moraju krajnje ozbiljno shvatiti da ovo nije obična pljačka.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 12. 2022. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević izjavio je da neko u Mostaru očigledno želi da se ovaj grad vraća u prošlost, jer napad na Sabornu crkvu nije obična pljačka, ni narušavanje javnog reda i mira, već mnogo složenija priča, te da nadležni to moraju krajnje ozbiljno da shvate.

''Ovo nije običan upad i pljačka, narušavanje mira, nažalost ovdje je priča mnogo složenija. Gašenjem svjetla na Sabornoj crkvi, zaustavljanje zvona i satova jasna je poruka svima da netko želi u ovom gradu da se vrati u prošlost. Nećemo to dozvoliti, obnovit ćemo našu crkvu i našu zajednicu ovdje'', rekao je Milivojević danas prilikom obilaska Sabornog hrama, prenosi Srna.

On je istaknuo da službene institucije i nadležni organi moraju krajnje ozbiljno shvatiti da ovo nije obična pljačka.

''Ako želimo da idemo u neko bolje društvo, moramo počinitelje izvesti pred zakon, jer nakon ovoliko događanja, nakon ružnih natpisa na grobljima, ako ne dobijemo počinitelje bojim se da s pravom možemo reći da je cijelo društvo takvo'', rekao je Milivojević.

On je dodao da je podrška stigla od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, te još mnogo adresa.

''Objekti se moraju zaštititi. Bili smo naivni, vjerovali da se u svaki vjerski objekt ide s poštovanjem, ali druga su vremena. Mi se moramo organizirati i uraditi zaštitu naših objekata. Vjerujem da ćemo imati podršku i pomoć'', rekao je Milivojević.

Saborna crkva Svete Trojice u Mostaru u noći između utorka i srijede, 6. na 7. prosinca, opljačkana je, devastirana i pokidani su svi kablovi od električne energije.

Ovo je 10. put ove godine da je ovaj hram opljačkan.

Kopirati
Drag cursor here to close