Hrvatska

Lovac pucao na migrante iz Indije, ranio mladića

U policijskom pritvoru završio je 42-godišnjak iz Borova koji je u petak navečer u lovištu kod Borova opazio skupinu migranata i prema njima zapucao iz lovačke puške
Vijesti / Crna Kronika | 28. 02. 2022. u 16:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U policijskom pritvoru završio je 42-godišnjak iz Borova koji je u petak navečer u lovištu kod Borova opazio skupinu migranata i prema njima zapucao iz lovačke puške te pritom ranio 24-godišnjaka, naknadno zbrinutog u vukovarskoj bolnici, doznaje se u policiji.

Vukovarsko-srijemska policija u ponedjeljak je izvijestila da je ophodnja tijekom nadzora granice uz obalu Dunava kod Borova u subotu zatekla skupinu Indijaca, koji su prethodno nezakonito ušli u Hrvatsku, a među kojima je bio i 24-godišnjak s ranom na nozi.

Pregledom u vukovarskoj bolnici utvrđeno je da je 24-godišnji državljanin Indije teško ozlijeđen vatrenim oružjem pa je policija pokrenula kriminalističko istraživanje koje ih je dovelo do 42-godišnjaka iz Borova.

Policija je utvrdila da je u petak oko 20 sati "u lovištu na području općine Borovo, tijekom najavljenog lova, 42-godišnjak u namjeri zastrašivanja pucao iz lovačke puške koju zakonito posjeduje prema skupini državljana Indije te tom prilikom doveo u opasnost njihove živote i jednog teško ozlijedio".

U nedjelju je osumnjičeni 42-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku te kazneno prijavljen za dovođenje u opasnost "općeopasnom radnjom ili sredstvom".

Indijski migranti su prepraćeni u Tranzitno-prihvatni centar za strance Tovarnik do readmisije u Srbiju, kažu u policiji, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close