Nasilje

Ljubuški - Sud ukinuo jednu mjeru Denisu Buntiću

Vezano za izrečene mjere prema osumnjičenom D.B., obvezno javljanje u policijsku upravu i zabrana prilaska, su ukinute...
Vijesti / Crna Kronika | 13. 12. 2023. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Ljubuškom ukinuo je mjeru svakodnevnog javljanja u policijsku postaju Denisu Buntiću koji je osumnjičen da je pretukao svoju suprugu Klaru Buntić s kojom ima jednogodišnjeg sina, potvrđeno je iz Tužiteljstva ŽZH.

''Vezano za izrečene mjere prema osumnjičenom D.B., obvezno javljanje u policijsku upravu i zabrana prilaska, rješenjem nadležnog suda od 30. studenoga 2023. godine, a nakon provedene kontrole, mjere obveznog javljanja su ukinute, dok su i dalje na snazi mjere zabrane prilaska. Na navedenu odluku suda Tužiteljstvo je uložilo žalbu, o kojoj još uvijek nije odlučeno'', potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva ŽZH.

Naveli su kako je u ovom Tužiteljstvu i dalje u tijeku istraga protiv osumnjičenog D.B. zbog kaznenog djela Nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH počinjenog u stjecaju s kaznenim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2 u vezi sa st. 1 KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH, u kojoj se poduzimaju potrebne istražne radnje u cilju prikupljanja dokaza i okončanja predmeta istrage, još uvijek nisu dostavljeni rezultati vještačenja, a o tužiteljskoj odluci javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Podsjećamo, bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića sumnjiči se da je 22. rujna 2023. pretukao suprugu Klaru, nakon čega je ona pobjegla iz kuće u Ljubuškom te slučaj prijavila policiji. Nakon toga je on uhićen, ali i ubrzo pušten, a u obiteljskoj kući je pronađen arsenal oružja.

Klara Buntić je tada javnosti dostavila audiozapis nasilja, a u više istupa svjedočila je o zlostavljanju. Istaknula je kako strahuje za život te je najavila da je pokrenula postupak rastave braka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close