U više navrata

Ljubušak koji je prijetio ubojstvom tužitelju ostaje na slobodi

Osumnjičenom je određena mjera zabrane napuštanja boravišta.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 07. 2018. u 14:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Ljubuškom, u četvrtak je odbio prijedlog Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu za određivanje pritvora Z.S. (44) iz Ljubuškog, koji se sumnjiči da je zaprijetio ubojstvom Županijskom tužitelju ŽZH, kao i članovima njegove obitelji, inače odvjetnika, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva ŽZH.

Osumnjičenom je određena mjera zabrane napuštanja boravišta.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu zatražilo je pritvor za osumnjičenika Z.S. zbog opasnosti da će uništiti dokaze i da će ponoviti kazneno djelo ili izvršiti kazneno djelo kojim prijeti.

''Naime, Z.S. se sumnjiči da je u više navrata od 25.6.2018. do 3.7.2018. godine, nezadovoljan odlukom tužitelja koji nije dao suglasnost kako bi osumnjičeni mogao posjetiti određenu osobu u pritvoru, u više navrata zaprijetio tužitelju, njegovom bratu i njegovoj majci.''

Osumnjičeni je jedne prilike tužiteljevom bratu pokazao pištolj i ozbiljno zaprijetio da će ubiti i njega i njegovog brata, te da će ga upoznati sa osobama koji su sposobne svašta učiniti. Isti je njegovoj majci rekao da je vidio njezinog sina sa trudnom suprugom dok je prelazio ulicu i da je tom prilikom njenog sina mogao udariti sa vozilom, što nije učinio, ali da bi mogao”, izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

Pored ugrožavanja sigurnosti više osoba isti se sumnjiči da je neovlašteno nabavio i u kući držao više komada vojnog streljiva koje je pronađeno prilikom pretresa obiteljske kuće Z.S.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu će na ovakvu odluku sutkinje za prethodni postupak uložiti žalbu Izvanraspravnom vijeću Općinskog suda u Ljubuškom.

Kopirati
Drag cursor here to close