Oštetio mikrokreditnu fondaciju

Ljubušaku godina i dva mjeseca zatvora zbog malverzacija s kreditima

Pored zatvorske kazne optuženom je izrečena sigurnosna mjera zabrane obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 06. 2018. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Ljubuškom proglasio je krivim Vidana Barišića (55) iz Ljubuškog zbog nesavjesnog rada u službi i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva ŽZH.

Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu podiglo je optužnicu protiv Vidana Barišića stavljajući mu na teret da je kao kreditni službenik mikrokreditne fondacije ''S…'' Sarajevo u vremenskom razdoblju od 2005. do 2011. godine fondaciju oštetio za iznos od 18.319,84 KM.

''Kao osoba ovlaštena i odgovorna za obradu kredita protivno pravilniku i proceduri u ime mikrokreditne fondacije potpisao je pet ugovora o kreditu, po kojim jamci navedeni u kreditnoj dokumentaciji nisu uopće pristali biti jamci. U navedenim slučajevima optuženi je prihvaćao lažnu dokumentaciju za jamce zbog čega se dug kasnije nije mogao namiriti niti od korisnika kredita niti od navodnih jamaca.

Pored zatvorske kazne optuženom je izrečena sigurnosna mjera zabrane obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

S obzirom da je riječ o nepravomoćnoj presudi, postoji mogućnost ulaganja žalbe o kojoj će odlučivati Županijski sud u Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close