Akcija "Spartakus"

Liječnici osumnjičeni za lažiranje medicinske dokumentacije

Kako neslužbeno saznaju Nezavisne, u pitanju su liječnici koji rade u Univerzitetskom kliničkom centru RS, a koji se terete za lažiranje medicinske dokumentacije.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 04. 2024. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru akcije "Spartakus" pripadnici MUP-a RS podnijeli su Tužiteljstvu BiH izvještaj protiv Banjalučana M.S. i V.Š.

Njih terete da su izvršili krivična djela pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, krivotvorenje ili uništavanje službene isprave i primanje mita, a izveštaj je podnijela Uprava za organizirani i teški kriminal MUP-a RS.

"Za navedene osobe postoji osnova sumnje da su u periodu od veljače 2020. godine do 30. prosinca 2021. godine, izvršile navedena krivična djela vršeći službenu dužnost u jednoj Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Banja Luci", navedeno je u priopćenju.

Kako neslužbeno saznaju Nezavisne, u pitanju su liječnici koji rade u Univerzitetskom kliničkom centru RS, a koji se terete za lažiranje medicinske dokumentacije.

Podsjetimo, u akciji "Spartakus" početkom veljače ove godine uhićeni su odvjetnik D.S. iz Banja Luke, Zvorničanin B.Đ. i S.P. iz Pala.

"Tijekom realizacije navedene akcije na području Banja Luke, Istočnog Sarajeva i Zvornika izvršeno je više pretresa stambenih objekata, prijevoznih sredstava i lica lišenih slobode", naveli su iz MUP-a Srpske.

Uprava za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Srpske tada je Tužiteljstvu BiH podnijela Izvještaj protiv ukupno deset osoba zbog izvršenih krivičnih djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet opojnih droga, pranje novca, krivotvorenje isprave, pomoć izvršitelju poslije izvršenog krivičnog djela i krivičnim djelom davanje dara ili drugih oblika koristi.

Kopirati
Drag cursor here to close