Kojekakvi fileri, botoksi ...

Lažni estetski liječnici u Srbiji: Krivotvorene diplome, lažne fotografije s poznatima, i krađa identiteta žrtava

"Kojekakvi fileri, botoksi, nekirurške metode korekcije nosa i slično. Jedna djevojka iz čekaonice bila je na redu, a zahvat je završen već za 15 minuta. Platila je 220 eura za tri zone botoksa”, ispričala je "insajderka" u emisiji "Provjereno".
Vijesti / Crna Kronika | 10. 03. 2024. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Divlje ordinacije po zakupljenim stanovima, "stručnjaci" bez diploma i bilo kakve veze s medicinom, i bez dozvola i licenca za rad.

Na svakom ćošku pumpanje usana, korekcije nosa, ubrizgavanje filera i drugih preparata u čelo nos, bradu.

Sve to preko reklama za lakovjerne koje su preplavile internet ili "na preporuku" poznanika, uz razne popuste, akcije… Plaćanje je isključivo na ruke, bez ikakvih računa i pisanih tragova, piše Blic, a prenose banjalučke Nezavisne novine.

Tako u najkraćem izgleda crno tržište estetskih zahvata koje godinama unazad cvijeta u regionu, na kojem se svakog mjeseca obrću stotine tisuća eura, a pipci gotovo uvijek idu ka Srbiji.

Posljednji šokantan događaj koji je odjeknuo poput bombe u javnosti jeste slučaj Snežane S. koja je uhićena zbog sumnje da se bavila nadriljekarstvom i obavljala estetske i stomatološke zahvate u svom salonu ljepote "BV Dental Estetic".

Krivična prijava je podnijeta zbog krivotvorenja diplome i nadriljekarstva, a broj oštećenih žrtava se procjenjuje na oko 40.

Kako je Blic već pisao, osumnjičena Snežana, koja je koristila zvanje "doktor stomatologije", s lažnom diplomom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini, mjesecima je reklamirala usluge svoje stomatološke ordinacije putem interneta, često nudeći nevjerojatne popuste kako bi privukla klijente.

Ispostavilo se da je njena diploma krivotvorena. Zanimljivo je da se osumnjičena nadriljekara hvalila da je Medicinski fakultet završila za četiri i po godine, dok je minimum vremena koje je morala da provede u toj ustanovi bio pet godina.

Ne samo da je stvorila lažnu sliku o svom obrazovanju i očigledno nedovoljnim kvalifikacijama da se bavi ovim poslom, već je i na društvenim mrežama pokušala da stvori sliku o sebi koja je po svemu sudeći bila lažna. Tako je nadrliječnica objavljivala fotografije s poznatim osobama, hvalila se luksuznim životom, bila veoma aktivna na društvenim mrežama, o čemu svjedoče brojne fotografije koje je djelila s pratiteljima i virtualnim prijateljima.

Hrvatski novinari su nedavno uspjeli da se "ubace" među mušterije u Zagrebu koje su došle zbog "stručnjaka iz Srbije". Kako su otkrili, oni bi za vikend dolazili u hrvatsku prijestolnicu, gdje bi unaprijed zakupili stan, obradili po 50-ak klijenata za par dana, zaradili desetine tisuća eura i vratili se u Beograd. Naravno, sve bez ikakve dozvole za rad, uz plaćanje u kešu.

"Djevojke su ulazile bukvalno na svakih 15 minuta, promet je bio kao na željezničkoj stanici. Dnevni boravak iznajmljenog stana služio je kao čekaonica. Kojekakvi fileri, botoksi, nekirurške metode korekcije nosa i slično. Jedna djevojka iz čekaonice bila je na redu, a zahvat je završen već za 15 minuta. Platila je 220 eura za tri zone botoksa”, ispričala je "insajderka" u emisiji "Provjereno".

"Žena očekuje da izgleda predivno, a za tri dana se probudi i otpadne joj komad kože na licu. To nije nešto na što ljudi računaju, mislim da ni ne znaju kad idu na takva mjesta”, rekao je doktor Željko Rotim, predsjednik Hrvatskog društva za estetsku medicinu.

Kopirati
Drag cursor here to close