Bijeljina

Kriminalne aktivnosti - Mediji objavili imena obuhvaćenih velikom policijskom akcijom

Poznata imena obuhvaćenih velikom akcijom u Bijeljini
Vijesti / Crna Kronika | 25. 02. 2024. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U velikoj policijskoj akciji na području Bijeljine i Zvornika obuhvaćeno je više osoba koja se dovode u vezu s kriminalnim aktivnostima.

Kako ATV nesužbeno saznaje, u pitanju su R. Dotlić, Ž. Simić, D. Planinčić, D.Savić, D. Šarić i B. Ćuk u Bijeljini. Sve osobe su kako piše ovaj medij od ranije poznate policiji.

Akcija Koktel

R. Dotlić i Ž. Simić uhićeni su u akciji "Koktel" zbog teških kaznenih djela. Njih dvojica se povezuju s kriminalnom grupom Z. Ćuka, a u pomenutoj akciji uhićeni su zbog prometa drogom.

D. Planinčić je odležao kaznu od šest i po godina zbog sudjelovanja u stravičnim zločinima Turkovićeve grupe. Presuda je izrečena nakon što je sporazumno priznao da je sudjelovao u ubojstvu M. Tolića, V. Ajdarija, odnosno zakopavanju njihovih tijela, a bio je prisutan i kada je M. Lakić ubio R. Milovanovića, nakon što je sam sebi iskopao raku.

Planinčić se sporazumom obavezao da će tijekom suđenja Z.Turkoviću svjedočiti u korist Tužiteljstva BiH, što je na kraju odbio. Prvobitno je novčano kažnjen s 10.000 KM, a kada je ponovo odbio da svjedoči osuđen je na mjesec dana zatvora.

''Uplašen dobivao prijetnje''

Nakon što je D. Planinčić odbio da svjedoči u Sudu BiH, tužiteljica Dijana Kajmaković sudu je priopćila da je on uplašen jer je dobivao prijetnje. Potom je podsjetila da je Milenko Lakić na ročištu o priznanju krivice Planinčiću rekao: "Vodi računa što radiš. R. ti je poručio da je hladno tamo gdje ćeš ići i da poneseš deku". Planinčić je na to reagirao tvrdio da se ne boji ničega, ali je ipak odbio da svjedoči.

D. Savić i D. Šarić uhićeni su u Bijeljini nakon ubojstva policijskog N. Markovića.

B. Ćuk je dio kriminalne grupe njegovog sina Z. Ćuka, kao i ostali uhićeni u sinoćnoj akciji policije.

Racije

Na nekoliko lokacija provođene su racije, postavljeni su i punktovi na kojima su policijski službenici kontrolirali sva vozila i vozače.

Akciju su provodili policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, kao i PU Bijeljina i Zvornik u suradnji s Okružnim javnim tužilaštvom u Bijeljini.

Slične akcije ranije su sprovođene na području Prijedora i Banja Luke nakon ubojstva načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor R. Bašića, kao i na području Sokoca i Zvornika.

Kopirati
Drag cursor here to close