Prerani odlazak

Komemoracija za Mislava Bagu: "Novinarčina s velikim N"

"Političari koji mu sada odaju počast, strahovali su od Mislava Bage, on je bio novinarčina s velikim N, jedan i jedini, svojim je radom promijenio način izvještavanja, s nepunih 30 godina, a opet na kraju dana, skromna duša i prijatelj".
Vijesti / Crna Kronika | 22. 08. 2022. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novinar i urednik Nove TV Mislav Bago preminuo je u četvrtak, 18. kolovoza u 49. godini života.

Komemoracija je održana u Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je otvorena i Knjiga žalosti, prenosi Dnevnik.hr

"Da sam pitala Mislava za pomoć što ću danas reći, on bi mi rekao 'pričaj kroz sličice, u štihlecima, ono što ljudi ne znaju, molim te nemoj službeno, tako će im biti zanimijivije'", započela je svoj govor direktorica informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

Majstor priloga

"Uveo je novi stil intervjuiranja, neizostavni sudionik izbornih noći i političkih analiza, Mislav je bio majstor zanimljivih priloga i kreator emisija koje su uvijek bile ispred ostalih", prisjetiila se njegove novinarske veličine i dodala kako iza sebe nije ostavio prazninu nego "bogato naslijeđe, iskustvo i sadržaj iz kojeg ćemo učiti i nadograđivati ga i dalje".

"Ono zbog čega je njegov odlazak još teži jesu vrijednosti koje je Mislav njegovao. Prvi je dolazio u redakciju, a onda bi tijekom dana svima slao ponude za gablece, organizirao bi palačinke, štrudle, njegova je baka uvijek u redakciju slala pite, kolače i Mislav bi bio sretan i zbog svoje bake i zbog redakcije", prisjetila se Kardum.

"Na kraju dana nazvao bi sve koji su radili, sve novinare, urednike, da im se zahvali i pita jel' sve bilo u redu", rekla je.

"Bio je malo smušen, njegove odjeće ima po cijeloj redakciji", prisjetila se Mislava direktorica informativnog programa Nove TV.

"Novinar koji sve zna i kuži"

"Raspala sam se, i psihički i fizički", rekla je Maja Sever, novinarka i urednica i Mislavova velika prijateljica.

"Naš nježni dječak, naš kralj plesnog podija, svi znate tog našeg Bagu s onim njegovim smiješkom u kutu svojih usana".

"Znatiželjan, zainteresiran, novinar koji sve zna, kuži, sve kuži, a ispod toga je bio jedna nježna duša, dirljivo pažljiv prema našim klincima, a ljubav je znao pokazati nekim nezgrapnim gestama kojima smo se poslije svi smijali", ispričala je Maja Sever.

"Kolegiji u kvartu, sjedili smo i smijali se do suza", prisjetila se. "U poslu je razotkrivao igre, a u kvartu od toga radio show i smijuriju".

Proći će dugo...

"Užasno mi je teško stajati ovdje", emotivno je započeo svoj govor Hrvoje Zovko, Mislavov prijatelj, novinar i predsjednik HND-a.

"Ne mogu vjerovati da sad stojim tu i opraštam se od svog kolege i prijatelja. Napisao sam neki govor da ne bih nešto zaboravio, ali o njemu bi se moglo pričati danima, tjednima.. Užas", rekao je vidno potresen te je izrazio sućut obitelji Bago, prijateljima i Mislavovim kolegama.

"Užasna je bol i tuga ovdje stajati i opraštati se od našeg Mislava. Srce me boli od tuge za tobom, prijatelju moj, Bagić kako te nazvao Stipe, a Igor i ja prihvatili i tako te svih ovih godina zvali", rekao je Zovko i naglasio kako će dugo proći vremena da se pojavi netko tko je približno takav kao Mislav Bago.

"Političari koji mu sada odaju počast, strahovali su od Mislava Bage, on je bio novinarčina s velikim N, jedan i jedini, svojim je radom promijenio način izvještavanja, s nepunih 30 godina, a opet na kraju dana, skromna duša i prijatelj". Užasna je poruka da te više nema i da u našoj grupi Veterani nećemo izmijeniti niti jednu poruku s tobom, kao da je netko otkinuo dio mene. Zbogom Bagiću, srce jedno, ponosan sam što sam bio tvoj prijatelj", kazao je Zovko.

Kopirati
Drag cursor here to close