Partizansko groblje

Izuzete snimke: Policija traga za piscima novih grafita u Mostaru

Incident se dogodio najvjerojatnije u noći između srijede na četvrtak.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 05. 2023. u 09:41 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je preuzela materijal s video nadzora i traga za počiniteljima koji su iscrtale grafite na ulazu u mostarsko partizansko-spomen groblje.

Kako je potvrdio glasnogovornik MUP-a Hercegovačko–neretvanske županije, Ljudevit Marić, incident se dogodio najvjerojatnije u noći između srijede na četvrtak.

''Mi svakodnevno obilazimo Partizansko groblje i načelnik sektora za taj dio grada je u redovnom obilasku primijetio da su iscrtana dva uvredljiva nacistička simbola. Policija je izvršila uviđaj, preuzela materijal s video nadzora i traga za počiniteljima'', rekao je Marić za televiziju N1.

Podsjećamo, još uvijek se ne zna ništa o počiniteljima jednog od najvećih oštećenja spomenika, a početkom godine ovio spomen-groblje našlo se među 11 najugroženijih lokaliteta kulturne baštine u Europi, a potom je objavljeno da je djelo Bogdana Bogdanovića sada uvršteno u popis sedam najugroženijih spomenika i lokaliteta kulturne baštine u Europi za ovu godinu.

Na nove grafite upozorio je škotski redatelj Chris Leslie, koji snima dokumentarac o ovome spomeniku. Iako je snimao više dana, posljednjeg dana snimanja su ga na ulazu dočekali grafiti kukastog križa i ustaškog simbola U.

Kopirati
Drag cursor here to close