Gradačac

Izgorjela tvornica

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili jutros u 5.40 sati, a gasile su ga vatrogasne ekipe iz Gradačca, Srebrenika i Šamca.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 10. 2023. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki požar, koji je zahvatio zgradu tvornice tekstila "Kula" u Gradačcu, stavljen je pod kontrolu, ljudskih žrtava nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta, objavili su iz Profesionalne vatrogasne brigade Srebrenik.

 

Službenicima Policijske stanice Gradačac jutros u 5.40 sati prijavljeno je da gori proizvodni pogon IKM "Kula Gradačac". Odmah nakon prijave na teren je izašla policijska patrola, a ubrzo su stigli i vatrogasci.

''Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PS/PU Gradačac, i pripadnici profesionalnih vatrogasnih jedinica iz Gradačca, Srebrenika i Brčkog koji još gase požar. Jedna osoba, radnik osiguranja - portir navedenog objekta zadobio je povrede (opekotine) prilikom pokušaja gašenja požara te je upućen na JZU UKC Tuzla. O događaju je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo TK, dok će uviđaj izvršiti uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK'', navode u Upravi policije MUP-a TK.

U Kantonalnom tužiteljstvu TK navode kako će uviđaj početi kada se steknu uvjeti.

''Kada se steknu uvjeti za uviđaj zajedno s istražiteljima SKP MUP-a TK, po naredbi tužitelja, na teren izaći i vještaci protupožarne i elektro struke, kaki bi se utvrdili uzroci požara'', navodi glasnogovornik Kantonalnog tužiteljstva TK Admir Arnautović.

U UKC Tuzla navode kako je povrijeđeni radnik zbrinut.

''Pacijent inicijala M.M. obrađen na Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKCT zbog opekotina drugog stupnja u predjelu šaka, podlaktica i lica. Pacijent je nakon ukazane pomoći upućen na ambulantni tretman'', navodi Ersija Aščerić - Mujedinović.

Šteta na proizvodnom pogonu IKM "Kula" je ogromna i tek će se zbrajati.

Kopirati
Drag cursor here to close