2006. godište

Identificiran dvojac koji je urinirao u dvorištu džamije: Osumnjičeni maloljetnici

Vijesti / Crna Kronika | 16. 01. 2023. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Printscreen / Identificiran dvojac koji je urinirao u dvorištu džamije

Nakon prijave Islamske zajednice policijski službenici Policijske stanice Bijeljina identificirali su počinitelje.

Iz MUP-a RS-a su priopćili da su maloljetne osobe, 2006. godište, urinirale u dvorištu džamije.

O svemu je obaviješten i tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini koji je naložio da se dostavi Izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama na tužiteljsku ocjenu i daljnje postupanje, priopćeno je iz MUP-a.

Ranije su iz Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina osudili nasrtaj na Dašnica džamije u Bijeljini, navodeći da je u petak na društvenoj mreži Facebook objavljen snimak na kojem su nepoznate osobe oskvrnavile ovu džamiju koja je u fazi obnove, prenosi Avaz

"Uz neprimjeren čin (namjerno vršenje nužde na zid džamije), izrečene su i psovke upućene muslimanima. Medžlis Islamske zajednice Bijeljina snimak će predati Policijskoj upravi u Bijeljini od kojih se očekuje da se što prije pronađu i sankcioniraju odgovorne osobe", objavljeno je iz Medžlisa.

Medžlis Islamske zajednice Bijeljina najoštrije osuđuje ovaj čin i poziva nadležne da ga istraže, odgovorne sankcionira te poduzmu mjere da se ovakvi postupci ne ponove.

"Ovo što je učinjeno vrijeđa sve nas i ovo nije prvi slučaj kojim se vrijeđaju i ismijavaju vjerska osjećanja Bošnjaka muslimana u Bijeljini i Janji. Zbog toga ćemo tražiti od policije da ispita ovaj slučaj i utvrdi tko su počinitelji ovog nedjela", rekao je Emir Musli, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Kopirati
Drag cursor here to close