Napad maskiranih huligana

Ilidža: Na dječjem nogometnom turniru izboden roditelj dječaka iz Srbije

Vijesti / Crna Kronika | 14. 01. 2023. u 20:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Klix.ba / Ilidža: Na dječjem nogometnom turniru izboden roditelj dječaka iz Srbije

Na Ilidži je napadnuta grupa građana iz Beograda a jedan od njih je izboden nožem.

Kako je za Klix.ba ispričao jedan od sudionika događaja, sve se odigralo na jednom međunarodnom nogometnom turniru za djecu koji se ovih dana održava u jednom hotelu na Ilidži.

Prema njegovim riječima, u holu hotela je najprije napadnuta grupa roditelja mladih nogometaša FK Zvezdara iz Beograda.

"U jednom trenutku roditelji FK Zvezdara su imali zastavu. Nismo imali nikakvu namjeru bilo koga da provociramo. Iznenada, jedna grupa je ušla i napala nas suzavcem i htjela je oteti zastavu", ispričao je jedan od roditelja mladih nogometaša FK Zvezdara.

Kako je rekao, oni su krenuli za njima ali napolju ih je dočekala još veća grupa koja je bila maskirana, a imali su baklje i noževe.

Tada su ih ponovno, napali a jednog roditelja su ozlijedili nožem. Kako ističe sugovornik Klixa, više se ne osjećaju sigurno i razmišljaju da se povuku s turnira.

Iz MUP-a KS je potvrđeno da je došlo do incidenta, ali bez detalja.

"Policija je obaviještena da je došlo do narušavanja javnog reda i mira na području Ilidže, te da je tom prilikom jedna osoba ozlijeđena, prema prvim informacijama, oštrim predmetom, i prevezeno je na ukazivanje liječničke pomoći. Nije životno ugrožena'', kazao je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Prema njegovim riječima, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj. Za sada ne mogu dati više informacija.

Kopirati
Drag cursor here to close