Slučaj koji je potresao Mostar

Nakon gotovo četiri desetljeća obitelj još uvijek traga za nestalim Darkom

Priču obitelji Stančević iz Mostara znaju gotovo svi Mostarci. Dvogodišnji Darko nestao je 1982. u naselju Bakijina Luka, otkad mu se gubi svaki trag.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 11. 2021. u 19:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Dnevni.ba / Obitelj još uvijek traga za nestalim Darkom 

Obitelji nestalih osoba godinama iščekuju da će se njihovi najmiliji jednog dana pojaviti na kućnom pragu, a razne informacije, za koje se hvataju kao za slamku spasa, često bude tračak nade, koji se u mnogo slučajeva dosad gasio i brže nego što se rasplamsao.

Rat u zemlji učinio je svoje i mnoge majke nisu dočekale povratke svojih sinova, a svakako postoje izuzeci i misteriozni nestanci koji do danas nisu rasvjietljeni, a dogodili su se nakon ili čak prije rata, prenosi Dnevni.ba

Priču obitelji Stančević iz Mostara znaju gotovo svi Mostarci. Dvogodišnji Darko nestao je 1982. u naselju Bakijina Luka, otkad mu se gubi svaki trag.

Misteriozni nestanak

Posljednji put viđen je 21. prosinca 1982. dok se igrao i vozio bicikl ispred djedove kuće u Rudarskoj ulici.
Stančevići od tog dana nemaju mira i spokoja, tragajući u nadi da će ga pronaći i prepoznati, sada već kao odraslog čovjeka.

Sestra Darjana Jakupović srodila se s činjenicom da joj je potraga za bratom zadatak koji zasad ne prestaje.

"Majka je nedavno bila u MUP-u tražeći da se dosije vrati. Nemaju čak ni Darkov matični broj. Kasnije im se obraćala i pismeno. Nevjerojatno je da je majka nestalog čovjeka dobila odbijenicu. Ogorčeni smo", kazala je Jakupović.

Novost u priči je da je upravo Darkova majka nedavno uradila DNK nalaz i da je on poslan u svjetsku bazu podataka kako se ne bi morao čekati za slučaj eventualne usporedbe s nekim drugim DNK ukoliko bi se pojavio neki novi trag ili sumnja. Nalazi ljudi koji su dosad radili tu analizu nisu se nažalost podudarili sa majčinim.

Brojni mogući scenariji 

Obitelj se i dalje nada da će doći do bilo kakvog traga. Do sad su provjeravali razne informacije, od toga da je Darko otet, da se utopio ili da je viđen u Italiji. Javljali su se vidovnjaci i proroci, ali do danas se ništa nije promijenilo. Obitelj inače utapanje isključuje kao mogući scenarij.

U vrijeme nestanka Darka Stančevića mnogo se pričalo o otmicama djece na teritorije bivše Jugoslavije i kasnoj "prodaji" na Zapadu. Vjeruju i kako je i Darko završio u tuđini.

Prije desetak godina poznanik je Stančevićima dao informaciju da bi Darko mogao biti u Italiji, i da tamo ima novi život. Mladić koga je poznanik vidio i na koga je posumnjao podsjetio ga je na Darkovog oca. Međutim, mladić u Italiji ne želi da uradi DNK test. On misli da je dijete svojih roditelja i zasad je sve ostalo na tome.

Darjana naglašava da potraga ne prestaje i nikada neće, ali u tome ih ometa i poplava svakakvih informacija. Svaku informaciju su, kaže, provjerili po stotinu puta, jer u ovakim slučajevima čovjek se hvata za svaku slamku spasa.

Prije dvije godine javio im se i čovjek iz Zenice koji izrađuje foto-robote nestalih na osnovu fotografija iz prošlosti i izgleda srodnika, međutim dotični je naglo odustao i na koncu nije izradio foto-robot Darke u kasnim tridesetim godinama.

Kopirati
Drag cursor here to close