Trebinje

Gosti napadaju policiju kad ih tjera iz kafića

Policija samo evidentira ovakve prekršaje i izvještaje prosljeđuje nadležnoj Komunalnoj policiji.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 12. 2020. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijska uprava Trebinje je evidentirala i kaznila više osoba i gospodarskih subjekata zbog nepoštovanja mjera donesenih u borbi protiv Covida-19, a s takvom praksom će nastaviti i ubuduće, objavile su Nezavisne novine.

"Mi smo u studenom evidentirali veći broj službenih zabilješki na prostoru Trebinja, ali i Nevesinja, Bileće i Gacka, u kojima je dokumentirano nepoštovanje radnog vremena u ugostiteljskim objektima, kao i tri krivotvorenja nalaza za Covid-19", kazao je Petar Kozjak, načelnik Sektora policije.

Pojašnjavajući da se za prekršaje u ugostiteljskim objektima dobivaju kazne od 500 do 1.000 maraka, on je precizirao da policija samo evidentira ovakve prekršaje i izvještaje prosljeđuje nadležnoj Komunalnoj policiji.

Ovakve aktivnosti policije, kako kažu, uzrokuju i narušavanje javnog reda i mira, jer gosti moraju napuštati lokale, zbog čega negoduju i izazivaju probleme, ali i sve češće napadaju policiju.

"Samo u studenom je evidentirano deset prekršaja ometanja državnih organa, od čega najveći broj otpada upravo na verbalne ili fizičke napade na policiju i to kod uspostavljanja javnog reda i mira ili prilikom prometnih prekršaja", kaže Kozjak.

Napomenuo je kako policijski službenici u Hercegovini već kreću s akcijom "Praznik" koja će trajati do 15. siječnja u okviru koje se kontrolira cjelokupan prostor grada Trebinja, s posebnim naglaskom na poduzimanje mjera protiv prekomjernog okupljanja na određenom prostoru za vrijeme epidemiološke situacije.

Kopirati
Drag cursor here to close