PCR test za Srbiju

Granična policija BiH pokrenula istragu zbog ''nesporazuma o prelasku granice''

"Državljani BiH iz RS-a mogu ući u Srbiju bez testa s tim da će morati u 10-dnevnu izolaciju i prilikom ulaska u ovu državu trebaju navesti točnu adresu boravka za vrijeme izolacije", pojasnili su iz Granične policije.
Vijesti / Flash | 22. 12. 2020. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić pokrenuo je istragu nakon kontradiktornih informacija koje su se danas u javnosti pojavile, a u vezi prelaska bh. granice sa Srbijom - sa ili bez PCR testa za bh. državljane nastanjene u entitetu Republika Srpska, potvrđeno je večeras za N1.

Kako je potvrdila glasnogovornica Granične policije Franka Vican, informacija o izmjeni odluke o prelasku granice stigla je jučer u ranim popodnevnim satima.

''Dana 21.12. u 12:50 sati policijski službenici Granične policije BiH obaviješteni su od Granične policije Republike Srbije, da je došlo do izmjene odluke Vlade Republike Srbije prilikom ulaska stranih državljana u Republiku Srbiju tako da državljani BiH iz entiteta Republika Srpska mogu ući u Srbiju bez PCR testa s tim što prilikom ulaska moraju ići u izolaciju deset dana i moraju navesti točnu adresu na kojoj će boraviti tijekom izolacije'', navela je Vican za N1.

Potom je dodala je informacija proslijeđena u sjedište Granične policije BiH.

''Policijski službenici Granične policije navedenu informaciju su proslijedili u sjedište Granične policije BiH. Ravnatelj Zoran Galić pokrenuo je istragu u vezi dotoka ove informacije koja je u hitnom izvješću Granične policije te u skladu sa zakonom bit će poduzete mjere da se razriješi nesporazum u javnosti'', iskaknula je ona.

"Predsjednik Komšić je upravo razgovarao s predsjednikom Vučićem u vezi s tretmanom koji važi za ulazak bh. građana u Srbiju. Predsjednik Vučić je rekao da nije točna informacija da je uveden različit tretman građana. Za sve građane BiH važi isti tretman", navedeno je danas ranije u priopćenju Komšićevog ureda.

Srbija je donijela odluku da od 20. prosinca od 00.00 sati, svi strani državljani koji žele da uđu u Srbiju, moraju posjedovati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati.

Nakon najava da će se uvesti testiranja na granici sa Srbijom, SDP BiH i SDA BiH tražili su da se uvedu recipročne mjere Srbiji, te da se uvede obvezno PCR testiranje za građane Srbije prilikom ulaska u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close