Akcija Staza

Na području RS-a uhićeno više osoba, zaplijenjeno više od 400 kg droge

Kako prenose banjalučki mediji, do sada je uhićeno više od 15 osoba, zaplijenjeno je nekoliko stotina kilograma droge.
Vijesti / Flash | 01. 02. 2022. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Trebinja, Foče i drugih općina uhićeno je 19 osoba i oduzeto je više od 400 kilograma marihuana, u Okviru akcije kodnog naziva Staza, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

"Policijski službenici MUP-a RS, Uprave za organizirani i teški kriminalitet  pod nadzorom Tužiteljstva BiH a po naredbama Suda BiH na području Trebinja, Foče i drugih općina sprovode operativnu akciju kodnog naziva STAZA, kojom prilikom je do uhićenja 19 osoba za koje postoje osnovi sumnje da su izvršili kazneno djelo Organiziranog kriminalitet u vezi s kaznenim djelima Neovlašteni promet opojnim drogama i Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe", navedeno je u priopćenju MUP-a.

Navode da je tijekom istrage do sada oduzeto više od 400 kilograma opojne droge marihuana, koje je ova grupa prokrijumčarila iz Crne Gore na područje Bosne i Hercegovine.

U akciji "Staza" sudjeluju i pripadnici Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Jedinice žandarmerije, te policijskih uprava Banja Luka, Istočno Sarajevo, Trebinje i Foča.

Kopirati
Drag cursor here to close