Akcija FUP-a

Čapljinac uhićen zbog droge i vojnog oružja i streljiva

Kod Čapljinca je pronađena droga i vojno streljivo kao i dijelovi opreme za vojno naoružanje .
Vijesti / Crna Kronika | 26. 01. 2022. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FUP / Droga pronađena u Čapljini

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog su na području općine Čapljina lišili slobode lice inicijala P.K. 1965 godište iz Čapljine zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. KZ FBiH, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. stav 1. KZ FBiH.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini policijski službenici Federalne uprave policije uz asistenciju Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije izvršili su pretresanje objekata i pokretnih stvari koje koristi spomenuto lice i tom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom i karakteristikama asocira na opojnu drogu “Cannabis”, zatim vojno streljivo kao i dijelovi opreme za vojno naoružanje čija nabavka i držanje nije dozvoljeno građanima, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predano u nadležnost Kantonalnom tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Kopirati
Drag cursor here to close