Velika akcija

Automafijaši iz BiH uhićeni u Njemačkoj: Krali Mercedes, Audi i VW

U akciji su uhićeni bh. državljani koji se sumnjiče da su provaljivali u stambene objekte i krali ključeve skupocjenih Mercedesa, Audija i Volkswagena, a potoim krali vozila. Ukupna vrijednost ukradenih vozila je 1,5 milijuna eura.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 02. 2022. u 18:08 Bljesak.info
Uhićeni bh automafijaši u Njemačkoj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri osobe iz Bosne i Hercegovine su uhićene u Dortmundu u Njemačkoj u velikoj akciji protiv automafije.

Kako je objavio Eurpol, riječ je o zajedničkoj akciji njemačke policije, austrijskog Federalnog ureda krim policije i Ministarstva unutarnjij poslova Kantona Sarajevo, prenosi N1.

U sklopu akcije pretresena su četiri objekta. U akciji su uhićeni bh. državljani koji se sumnjiče da su provaljivali u stambene objekte i krali ključeve skupocjenih Mercedesa, Audija i Volkswagena, a potoim krali vozila. Ukupna vrijednost ukradenih vozila je 1,5 milijuna eura.

Kako navodi Europol, kriminalna banda iz Bosne i Hercegovine nelegalno je boravila na području Njemačke, a kaznena djela su počinjena na području pokrajina Donja Saksonija, Sjeverna Rajna Vestfalija i Hesena.

Istraga je sprovedena u okviru Europske multidisciplinarne platforme protiv kriminala (EMPACT), s uz podršku projekta koji financira EU – ''Suzbijanje ozbiljnog kriminala na Zapadnom Balkanu-IPA 2019'' koji sprovode italijanske, njemačke i nizozemske vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close