FUP

U okviru akcije ''Ćiro'' uhićena jedna osoba zbog droge

Osoba se sumnjiči da je duže vremensko razdoblje nabavljalo opojnu drogu u količinama od jednog kilograma i više, te je prepakivalo i dalje distribuiralo s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi.
Vijesti / Flash | 08. 03. 2022. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FUP / Akcija   

U ponedjeljak 7. ožujka 2022. godine, policijski službenici Federalne uprave policije proveli operativno-taktičku akciju ''Ćiro'' pod nadzorom Županiskog tužiteljstva Županije Sarajevo, te su tom prilikom na području grada Sarajeva slobode lišila osobu inicijala A.M. (1985) iz Sarajeva zbog sumnje u izvršenje kaznenih djela ''Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'' i  ''Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija''. 

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres stana i pratećih objekata koje pomenuta osoba koristi, kojom prilikom je pronađeno više od 2500 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, vage za precizno vaganje, pribor za pakovanje i prepakivanje droge, vatreno oružje, municija različitih kalibara, puščana cijev sa mehanizmom, kundaci i drugi metalni djelovi za oružje, radio stanica kao i drugi predmeti i tragovi koji će se koristiti u krivičnom postupku. Navedena osoba se sumnjiči da je duže vremensko razdoblje nabavljalo opojnu drogu u količinama od jednog kilograma i više, te je prepakivalo i dalje distribuiralo s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi.

Osoba lišena slobode je nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije predana Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Kopirati
Drag cursor here to close