Zastrašujući prizori

Mrtve ribe plutaju Radoboljom, ribari razočarani: "90 posto ljudski nehaj"

"Ovo je 90 posto ljudski nehaj. Vodoprivredni inspektor je utvrdio odakle to dolazi, utvrdio je iz koje cijevi, ali opet tu ima više kuća i 'ne možeš nikom ništa'", kazao je Ćorić.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 08. 2022. u 10:50 J. Pervan |Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Pomor ribe je duž Radobolje u Barama!", napisala je zabrinuta čitateljica portala Bljesak.info te na redakcijski mail proslijedila fotografije mrtvih riba koje plutaju rijekom Radoboljom.

Fotografije mrtvih riba koje plutaju duž mostarske rijeke još su strašnije kada smo svjesni činjenice da to i nije tako rijedak prizor u Gradu na Neretvi.

Foto: Čitateljica / Mrtve ribe plutaju Radoboljom 

Da se priča ponavlja potvrdili su za Bljesak.info iz Udruženja sportskih ribolovaca "Neretva 1933".

"Ovo se ponavlja iz godine u godinu kada je najniži vodostaj rijeke Radobolje. Mi to čuvamo čitavu godinu, trošimo svoje resurse, vrijeme i novac i onda ovako završi", kazao je za Bljesak.info član Udruženja sportskih ribolovaca "Neretva 1933" Goran Juričić.

Nizak vodostaj, smeće, kemikalije iz bazena te zagađenje raznoraznim detrdženatima samo su neki od okidača za trenutno stanje.

Foto: Čitateljica / Mrtve ribe plutaju Radoboljom 

"Obavijestili smo nadležne inspekcije i vodoprivrednog inspektora. Svi su izašli na teren, ali mi možemo samo sanirati to. Radobolja je jedna mala riječica koja je puna ribe, ali nažalost protiče kroz Mostar. Kanalizacija je puno, bazena, a vodostaj nizak", kazao je za Bljesak.info predsjednik Udruženja sportskih ribolovaca "Neretva 1933" Jurica Ćorić.

On je naglasio kako je riječ o nesavjesnosti ljudi, a vodoprivredni inspektor utvrdio je pomor ribe na relaciji od Hotela Bevande do Plavog mosta.

Foto: Čitateljica / Mrtve ribe plutaju Radoboljom 

"Ovo je 90 posto ljudski nehaj. Vodoprivredni inspektor je utvrdio odakle to dolazi, utvrdio je iz koje cijevi, ali opet tu ima više kuća i 'ne možeš nikom ništa'. Riječ je o zajedničkoj kanalizaciji koja nije ili jest prikopčana, ali 90 posto su razlog kemikalije iz bazena jer detrdženti čitave godine idu u Radobolju pa nije tako", naglasio je.

Ćorić je potvrdio kako su ribočuvari na terenu te kupe mrtve ribe iz rijeke Radobolje, a tko će i hoće li itko odgovarati za zagađenje i smrt nedužnih životinja ostaje vidjeti.

Foto: Čitateljica / Mrtve ribe plutaju Radoboljom 
Kopirati
Drag cursor here to close