Žepče

Dvojica radnika upala u rijeku Bosnu, u tijeku potraga

U potragu su uključeni i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a ZDK-a, Gorske službe spašavanja Žepče i policijske stanice Žepče.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 11. 2021. u 15:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvojica radnika kompanije Cengiz Insaat upali su danas oko 14.30 sati u rijeku Bosnu, na lokalitetu Kahrimani kod Begovog hana, Općina Žepće '', potvrdio je Feni dežurni operativni MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

''Dobili smo dojavu kompanije A.E. Sigurnost da su dvojica radnika upali u rijeku, nakon čega su se svi ostali radnici dali se u potragu za njima. Voda ih je nosila prema Žepču'' kazali su u MUP-u ZDK-a.

U potragu su uključeni i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a ZDK-a, Gorske službe spašavanja Žepče i policijske stanice Žepče.

Video: Potraga za dvojicom radnika koji su pali s krana u rijeku Bosnu kod gradilišta autoputa

"Sve policijske snage su na terenu kako bi se pokušali locirati ove osobe", rekla je glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić.

Navela je kako je policijska stanica Žepče informirana oko 14.00 sati da se na gradilištu Koridora Vc, prema prvim informacijama, korpa s dva radnika otkačila i pala u rijeku.

Ahmić je dodala da prati nizvodno na obalnim područjima prema Žepču kako bi se locirali radnici i pokušali izvući na obalu.

Podsjećamo, u kolovozu je poginuo radnik prilikom izgradnje mosta na Koridoru kraj Hadžića.

Kopirati
Drag cursor here to close