Stanje bolje

U Konjicu vodostaj rijeke Neretve u opadanju

Na regionalnom putu R -436 Borci – Kalinovik, na lokaciji Dindol došlo je do potpunog uništenja ceste i put je do daljnjeg blokiran.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 11. 2021. u 17:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodostaj rijeke Neretve u općini Konjic je u opadanju, a intenzitet padalina se smanjuje.

Prema navodima Federalne uprave civilne zaštite, od ranih jutarnjih sati aktivno se radi na deblokadi regionalne ceste R – 436 Borci – Kalinovik i lokalnih cesta u mjesnim zajednicama Bjelimić i Galavatičevo, a na terenu su sve raspoložive službe i mehanizacija.

Na regionalnom putu R -436 Borci – Kalinovik, na lokaciji Dindol došlo je do potpunog uništenja ceste i put je do daljnjeg blokiran.

Na putu Svijenča prema naselju Ljutoj (Kalinovička Ljuta) potok je odnio most i nije prohodno te se radi na otklanjanju posljedica.

Putna komunikacija prema naselju Rajac također je blokirana.

Jutros je bila blokirana i putna komunikacija prema naselju Jasenik, koja je trenutno prohodna.

Iz Federalne uprave civilne zaštite priopćili su kako je upućen zahtjev za pomoć OSBiH u angažiranju građevinskih strojeva (bageri, skipovi), kako bi se u što skorije vrijeme riješio problem na deblokadi regionalnog puta R -436 Borci – Kalinovik na lokaciji Dindol i lokalnih puteva u mjesnim zajednicama Bjelimić i Galavatičevo, te da trenutno nema povratne potvrdne informacije da će zahtjev biti odobren.

Opskrba električnom energijom trenutno je u prekidu od naselja Svijenča prema naselju Ljutoj (Kalinovička Ljuta) i od naselja Dindol prema naselju Hotovlje, a na terenu su radnici Elektroprivrede koji rade na otklanjanju posljedica.

Vodoopskrba je redovno, a stanovništvu općine Konjic preporučuje se prokuhavanje vode za piće.

Kopirati
Drag cursor here to close