Oprez mine

Upozorenje: Poplave na površinu izbacile mine i bombe

Upozorenje na opasnost od neeksplodiranih ubojnih sredstava na poplavljenim područjima
Vijesti / Crna Kronika | 06. 11. 2021. u 15:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon povlačenja vode s poplavljenih površina povećan je rizik od pronalaska neeksplodiranih ubojnih sredstava koje su bujice donijele u naseljena područja.

Ova sredstva moguće je pronaći ne samo na obalama i u blizini rijeka i potoka, već i u slivnicima, šahtovima, podrumskim prostorijama poplavljenih objekata i slično. Tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana timovi za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite intervenirali su u tri navrata nakon pronalaska neeksplodiranih ubojnih sredstava koja je voda donijela u naselja, a očekuje se da bi ih u narednim danima moglo biti još više.

Zbog toga upozoravamo građane da ako uoče sumnjiv predmet koji bi mogao biti neeksplodirano ubojno sredstvo da isti ne diraju ili pomjeraju već da ga vidljivo obilježe i obavijeste Operativni centar civilne zaštite putem telefona broj 121 ili nadležnu policijsku postaju putem telefona broj 122.

Timovi za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite su u pripravnosti i spremni su da uklone opasnost koju na poplavljenim područjima mogu predstavljati neeksplodirana ubojna sredstva, upozoravaju iz Federalne uprave civilne zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close