Pritvor

Dvije osobe iz Sarajeva mamile gej strance pa ih ucjenjivali

Istraga u ovom predmetu se nastavlja.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 11. 2023. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Županije Sarajevo, Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor I.M (26) i B.I. (22) koji su osumnjičeni da su počinili kazneno djelo razbojništvo i kazneno djelo ucjena, dok je I.M. osumnjičen i za kazneno djelo iz člana 74. ZONDINOM-a.

Naime, osumnjičeni su najranije od sredine listopada 2023. godine pa do uhićenja predstavljajući se kao pripadnici LGBT zajednice dogovorili susrete sa drugim muškarcima, od kojih najveći broj stranih državljana koji su turistički boravili u posjeti Bosni i Hercegovini, da bi potom nad istima počinili kazneno djelo razbojništva, prijeteći im nasiljem i otkrivanjem drugim njima bliskim osobama seksualnu orijentaciju.

Ovlaštene službene osobe Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo i to Policijske Uprave Novi Grad u suradnji sa Policijskom upravom Centar su otkrili izvršitelje i nastavljaju rad na rasvjetljavanju kaznenog djela.

Osumnjičenima je pritvor određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, odnosno zbog bojazni da će dovršiti pokušano kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora najmanje od tri godine ili teža kazna.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja, priopćeno je iz Tužiteljstva ŽS.

Kopirati
Drag cursor here to close