Psovanje genocida

Duvnjak saslušan u SIPA-i nakon što je podnio kaznenu prijavu protiv Milorada Dodika

Istaknuo je da negiranje genocida na takav prizeman način ne može nikako biti pravdan slobodom govora budući da takav govor mržnje potiče na nasilje
Vijesti / Crna Kronika | 25. 01. 2024. u 17:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH u prošlom sazivu Jasmin Duvnjak (SDA) izjavio je za Fenu da je danas saslušan u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) povodom kaznene prijave koju je u prosincu podnio protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog navodnog psovanja genocida u Srebrenici na sastanku vladajuće koalicije u Konjicu u lipnju 2023. godine.

Istaknuo je da negiranje genocida na takav prizeman način ne može nikako biti pravdan slobodom govora budući da takav govor mržnje potiče na nasilje, te direktno vrijeđa žrtve genocida i njihove obitelji.

Duvnjak je naveo da smatra da je Dodik time počinio kazneno djelo "izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti" iz Kaznenog zakona BiH.

Dodao je da je Dodik i sam priznao da je to uradio 23. srpnja 2023. u obraćanju novinarima povodom godišnjice Bitke na Kozari.

Duvnjak je rekao da je kao svjedoke spomenutog događaja naveo ministra obrane BiH Zukana Heleza, izaslanika u Domu naroda PSBiH Kemala Ademovića, izaslanika u Domu naroda PSBiH Dragana Čovića i izaslanika u Zastupničkom domu PSBiH Predraga Kojovića.

Kopirati
Drag cursor here to close