U tri vozila

Državljani BiH pokušali prokrijumčariti 15 osoba

Strani državljani nisu posjedovali identificirane dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Afganistana i Bangladeša.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 12. 2022. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice granične policije BiH Bosanska Gradiška, 8. prosinca 2022. godine, spriječili su krijumčarenje 15 osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Kaoci na području općine Srbac prilikom kontrole tri putnička motorna vozila, bh. nacionalnih oznaka. Vozilima je upravljalo troje državljana Bosne i Hercegovine i to dvojica muškaraca i jedna žena, priopćeno je iz Granične policije. 

Strani državljani nisu posjedovali identificirane dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Afganistana i Bangladeša. Među krijumčarenim osobama su dvije žene, šestero djece te sedam odraslih muških osoba.

Prema naredbi dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, državljani BiH su lišeni slobode i ispitani u svojstvu osumnjičenih te će protiv njih ovoj instituciji biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "krijumčarenje osoba".

Vozila koja su korištena kao sredstva izvršenja krivičnog djela i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Krijumčareni migranti će, nakon što budu ispitani u svojstvu svjedoka biti predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Kopirati
Drag cursor here to close