Prijetu mu doživotni zatvor

Bivši boksač Gogić uhićen zbog krijumčarenja 20 tona kokaina

Ovaj bivši boksač je bio poveznica, koordinator između dostavljača kokaina iz Kolumbije, članova posada različitih komercijalnih teretnih brodova, te mrežom lučkih radnika koji su prevozili i iskrcavali kokain u Europi preko Sjedinjenih Država.
Sport / Ostali sportovi | 02. 11. 2022. u 01:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Goran Gogić je bio teškaš. Karijeru je zaključio 2012. godine, uz 21 pobjedu, 4 poraza i dva remija. Rođen je u Pljevljima,
ali je uglavnom živio i nastupao u Njemačkoj. Tek je jedan meč odradio u Podgorici.

Po završetku karijeri nije ga bilo u medijima, mnogi nisu ni znali čime se bavi, mnogi su kako se to kaže pretpostavljali da vodi neki miran život, daleko od medija. Međutim, onda je stigla vijest iz Miamija. Goran je očito bio siguran da su mu policajci za petama i skoro je uspio uskočiti u avion za Zürich.

Ali nije uspio, na kraju je uhapšen. I onda optužen za šverc 19.930 kilograma kokaina, čija vrijednost na crnom tržištu iznosi više od milijardu dolara. Optužbe protiv bivšeg borca proizilaze iz zapljene 22 tone kokaina pronađenog na tri komercijalna teretna broda u veljači, ožujku i lipnju 2019.

Radilo se o opsežnoj akciji kada je redom pronađeno 1.437 kilograma kokaina sakrivenog na brodu "MSC Carlotta" u New Yorku, zatim brodovima "MSC Desiree" i "MSC Gayane" u luci u Philadelphiji. Zapljena tog kokaina, vrijednog preko milijardu dolara, bila je jedna od najvećih u povijesti Sjedinjenih Država.

"Netko će morati platiti zapljenu 17,5 tona kokaina. Netko će zbog ovoga morati umrijeti. Sigurno postoji nekoliko osoba koje će šefovi okriviti za propast posla i oni će morati platiti glavom", rekao je američkim medijima bivši visoki dužnosnik DEA Pedro Janer komentirajući rekordnu zapljenu kokaina tog 18.lipnja u Philadelphiji, ističući zabrinutost za živote muškaraca koji su uhapšeni u policijskoj akciji i priznali da su bili dio međunarodnog lanca krijumčarenja narkotika.

Janer je još rekao i da je jedan dio pošiljke vjerojatno trebao ostati u Philadelphiji, odakle bi se prevezao u druge dijelove SAD-a: "Drugi dio je trebao stići u Europu, gdje bi ga naručitelji opet podijelili i prevezli do krajnjih odredišta."

Tada je uhapšeno ukupno 14 osoba s prostora Crne Gore.

Gogić je, kako se navodi, veliki trgovac drogom koji je, zajedno sa svojim kriminalnim suradnicima, odgovoran za nadgledanje dalekog transporta narkotika u kontejnerskim brodovima, kao i za veleprodaju kokaina širom Europe.

Ovaj bivši boksač je bio poveznica, koordinator između dostavljača kokaina iz Kolumbije, članova posada različitih komercijalnih teretnih brodova, te mrežom lučkih radnika koji su prevozili i iskrcavali kokain u Europi preko Sjedinjenih Država. Kako sada stvari stoje, Gogić je optužen po tri točke, za svaku je predviđena obavezna kazna od najmanje 10 godina zatvora ali je moguća i doživotna kazna.

Kopirati
Drag cursor here to close