Akcija policije

Državljani BiH krali po Austriji: Troje uhićenih, za dvoje se traga

Vijesti / Crna Kronika | 31. 10. 2023. u 11:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: MUP RS / Pronađena municija

Policija je u akciji "Kod" uhitila tri osobe zbog krađa na području Austrije, a akcijom ukupno obuhvaćeno pet osoba.

Kako je priopćeno iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske uhićeni su S.M., S.N. i G.S., dok je za V.J. i B.K. raspisana tjeralica. 

"Akcija 'Kod' je međunarodnog karaktera i usmjerena je na procesuiranje izvršitelja krivičnih djela Teška krađa na području Austrije. U ovim aktivnostima izvršeni su pretresi na osam lokacija, a slobode su lišena tri lica. Predmeti istrage su lica V.J., B.K., S.M., S.N. i G.S., a pretresi su izvršeni na lokacijama koje koriste ova lica. Prilikom pretresa pronađeno je oružje, municija, skupocjeni satovi, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima koja im se stavljaju na teret", priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Dodaje se da su uhićeni S.M., S.N. i G.S. koji će uz izvješaj o počinjenim krivičnim djelima teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija biti provedena u Okružno javno tužiteljstvo i predana u nadležnost postupajućeg tužitelja.

Akciiju "Kod" su izveli pripadnici uprave kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Istočno Sarajevo, a u suradnji s policijskim upravama Istočno Sarajevo, Bijeljina i Zvornik.

Kopirati
Drag cursor here to close