Elektronski nadzor

Dok je bio u kućnom zatvoru, pronašli mu kilogram amfetamina

Osumnjičena osoba je bila na izdržavanju kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 10. 2021. u 14:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo uhitili osobu inicijala Đ.M. (1982).

Uhićeni se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela ''Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'' iz člana 238. stav. 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osumnjičena osoba je bila na izdržavanju kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretnih i nepokretnih stvari koja spomenuta osoba koristi, te je tom prilikom pronađen oko jedan kilogram materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, te drugi dokazi koji će se koristiti u postupku.

Uhićena osoba će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predana u nadležnost Kantonalnom tužiteljstva Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju rad na ovom predmetu.

Kopirati
Drag cursor here to close